• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jankovic: "KV Mechelen heeft voldoende kwaliteit om het tij te keren"

  Jankovic leidde zijn eerste training in Mechelen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Aleksandar Jankovic werd vandaag officieel voorgesteld als trainer van KV Mechelen. De Serviër is ervan overtuigd dat hij het tij kan keren bij zijn ex-club. "Er is voldoende kwaliteit in de spelersgroep. Tegen Kortrijk wil ik al een reactie zien."

  Jankovic was al eens trainer bij KV Mechelen tussen 2014 en 2016 maar verliet de club voor een avontuur bij Standard. Wil hij nu iets rechtzetten? "Neen. Ik heb maar een gevoel en dat is dat ik hier thuiskom. Ik ben heel blij dat ik hier weer ben."

  "Iedereen reageert positief. Het is ook fijn om de trainersstaf weer te zien. Twee jaar geleden hebben we 100 matchen samen op de bank gezeten. Ik ken ook nog veel van de spelers."

  "Het is natuurlijk niet in de beste omstandigheden dat ik naar hier kom want Mechelen staat laatste. Maar er zit veel kwaliteit in deze groep. Dus het zal geen probleem zijn om opnieuw te klimmen in de stand."

  De eerste opdracht voor Jankovic wordt een duel met KV Kortrijk. "Tactisch kan ik op twee trainingen nog niet veel veranderen, maar mentaal wil ik al een reactie zien. We willen dat duel winnen. De spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en mogen hun energie niet sparen."

  Het is geen geheim dat KV Mechelen eerst polste bij Michel Preud'homme en Marc Brys. Voelt Jankovic zich derde keuze? "Helemaal niet. De club heeft mij nodig en ik wil helpen. Mijn respect voor KV Mechelen is groot."

  Timmermans: "Ideale man om bezieling terug te brengen"

  Video player inladen ...