• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola zwaait met lof: "Het voetbal heeft nood aan teams als Napoli"

  Deze foto toont het respect tussen Guardiola en Sarri.

  Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft na de match tegen Napoli zijn lof niet gespaard voor de ploeg van Dries Mertens. Guardiola ging na de match op de foto met Napoli-trainer Maurizio Sarri om dat te onderstrepen.

  City won de wedstrijd in Italië uiteindelijk met 2-4, maar Napoli toonde zich een waardige tegenstander voor de leider in de Premier League. 

  "We hebben in twee weken tijd een fantastisch team twee keer geklopt. De eerste 20 minuten werden we hier (in Napoli) afgeslacht. Ik wou Napoli vastzetten op links, waar ze met Ghoulam, Hamsik, Jorginho en Insigne, ongelooflijke kwaliteiten hebben om korte passes te geven", zei Guardiola op de persconferentie.

  "Ik ben vooral blij over hoe we reageerden na de 1-0. Voor we gelijkmaakten, hielden we de bal beter bij. Als je Napoli laat voetballen, raak je 90 minuten niet uit je eigen strafschopgebied."

  "Op de korte ruimte is Napoli het beste team van de wereld op dit moment. Ik besef dus goed welk team we geklopt hebben. Een team waar ik van hou om naar te kijken. Ze hebben ons doen afzien de eerste helft. Ik hoop dat ze gezond blijven. Het voetbal heeft nood aan teams als Napoli."

  "Ik zou Napoli graag naar de volgende ronde zien gaan, uit respect voor Sarri en Pepe Reina. Maar Sjachtjor heeft ook een fantastisch team. We zullen spelen om te winnen tegen Feyenoord en in Oekraïne."