• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmermans: "Ik weet dat niet alle fans de keuze voor Jankovic steunen"

  Timmermans en Jankovic worden herenigd.

  KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans heeft op Radio 1 uitleg gegeven bij de keuze voor Aleksandar Jankovic als nieuwe trainer. "We hebben op korte termijn een reactie nodig, dus denken wij dat Jankovic de juiste man op juiste plaats is."

  Jankovic keert na iets meer dan een jaar terug naar Mechelen. In september 2016 vertrok hij onverwacht richting Standard. Werd hij gemist bij KV Mechelen?

  "Ik weet niet of hij gemist werd. Yannick Ferrera heeft goed werk geleverd na het vertrek van Jankovic. Maar we moesten wel hoogdringend op zoek naar een nieuwe coach. Na veel praten met andere kandidaten en na intern overleg zijn we uitgekomen bij Jankovic."

  Ook de spelers van KVM zouden een terugkeer van Jankovic genegen geweest zijn. "Dat weet ik niet. Bepaalde spelers hebben misschien een voorkeur, maar daar hebben we geen rekening mee gehouden."

  "Ik weet dat veel fans tegen Jankovic zijn of waren. Maar we hebben ons laten leiden door het feit dat hij in onze gesprekken heeft aangeeft iets te willen goedmaken."

  "Hij kent bovendien de spelersgroep nog altijd heel goed en volgt het Belgisch voetbal. Wij hebben op korte termijn een reactie nodig, dus denken wij dat Jankovic de juiste man op juiste plaats is."

  "Er is absoluut met Brys gesproken"

  KV Mechelen polste achter de schermen bij Marc Brys, de huidige trainer van Beerschot Wilrijk. Is Jankovic een tweede keuze? "Er is absoluut gesproken met Brys. Wie dan eerste of tweede keuze was, speelt geen rol."

  "Marc Brys is niet ingegaan op ons voorstel. De reden daarvoor ga ik in het midden laten. Daarna zijn we verder op zoek gegaan en bij Jankovic uitgekomen. Wij denken dat hij in de loop van het seizoen KVM weer op de rails zal krijgen."

  Jonkovic krijgt een contract tot het einde van het seizoen. "Dat hebben we met hem besproken. We zullen zien hoe het loopt. Ik weet ook dat niet alle supporters deze keuze steunen."

  "We moeten zien hoe het verder gaat met de club en waar we uitkomen. Als hij goed werk levert zullen we wel zien wat we doen."

  "Wat vooral moet veranderen? Er moet opnieuw een ploeg op het veld staan. Op dit moment is KVM te veel los zand. We hebben de indruk dat weinig spelers weten waar ze moeten lopen of gaan. Daar is misschien te weinig op gewerkt de afgelopen weken. Dat wordt de eerste opdracht. Dan ben ik zeker dat onze ploeg opnieuw punten zal sprokkelen."