• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benfica-coach: "Mile Svilar geeft ons wat we nodig hebben"

  Mile Svilar is momenteel eerste keuze bij Benfica.

  Mile Svilar lijkt goed op weg om eerste doelman te worden bij Benfica. Dinsdag tegen Manchester United staat hij voor de vierde match op rij tussen de palen. Intussen lonkt Servië nadrukkelijk naar de diensten van de jonge keeper.

  "Mile heeft enorm veel talent"

  Twee weken geleden verloor Benfica in eigen huis van Manchester United door een onoordeelkundige tussenkomst van Mile Svilar. Maar die fout heeft het vertrouwen van coach Rui Vitoria in de 18-jarige doelman niet aangetast.

  Svilar stond de voorbije twee competitieduels in de basis en krijgt dinsdag op Old Trafford opnieuw de voorkeur op de Braziliaanse veteraan Julio Cesar en de Portugese belofteinternational Bruno Varela.

  "Mile Svilar heeft de kwaliteiten waar we op dit moment naar op zoek zijn. Hij geeft ons wat we nodig hebben", zegt Rui Vitoria. "Hij zal nog fouten blijven maken, dat is logisch in een groeiproces en normaal op die leeftijd."

  "Mile is nog jong, maar heeft enorm veel talent. Hij zal nog veel beter worden en hij beschikt over de kwaliteiten om een topkeeper te worden."

  Kiest Svilar voor Servië?

  De goeie prestaties van Mile Svilar zijn ook in Servië niet onopgemerkt gebleven. De Belgische doelman met Servische roots - vader Ratko is een Antwerp-icoon - zit nog niet in de selectie van de oefeninterlands tegen China en Zuid-Korea, maar interim-bondscoach Mladen Krstajic ontkent niet dat er al gesproken werd met Svilar.

  "Er is intensieve communicatie met Mile en zijn vader", bevestigt Krstajic. "De administratieve rompslomp is aan de gang. Wat zeker is: er is een wederzijds verlangen om Mile Svilar bij de Servische nationale ploeg te krijgen."