• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Custovic speelt met een ander systeem"

  Oostende staat nu 13e in de stand.

  KV Oostende lijkt zijn kusttram weer op de rails te hebben met 6 op 6. "Winnen met 3 doelpunten verschil, hopelijk wordt dat een gewoonte", zegt Nicolas Lombaerts na de 0-3-zege tegen Lokeren. Oostende staat nu 13e in de stand.

  Lombaerts: "De 0 achterin blijven houden"

  KV Oostende geraakt stilaan weer aan hoger wal. Vorige week klopte de kustploeg Charleroi met 3-0, gisteren kreeg Lokeren een 0-3 om de oren.

  "Hopelijk zijn we nu vertrokken", reageerde Lombaerts bij Sporza. "Tegen Lokeren hebben we slim gespeeld en onze job gedaan. De middenvelders liepen de gaten dicht en in de verdediging hebben we de 0 gehouden. Hopelijk zetten we daar een reeksje neer."

  "De zege tegen Lokeren geeft ons vertrouwen. Hopelijk wordt het een gewoonte om met 3 doelpunten verschil te winnen."

  "Custovic heeft de lijnen weer uitgezet"

  Voor Oostende komt er zo zachtjesaan een einde aan een donker hoofdstuk. "Iedereen heeft wel eens een mindere periode", vertelt Lombaerts. "Als dat in het begin van het seizoen is, zijn alle ogen op je gericht. En dan is het moeilijk om uit dat dipje te geraken."

  Mag trainer Custovic pluimen op zijn hoed steken? "Custovic speelt met een ander systeem (dan Vanderhaeghe)", zegt Lombaerts. "Met 3 of 5 verdedigers, het hangt ervan af hoe je het bekijkt."

  "Hij zet de lijnen uit en iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Er staat weer een blok, dat wil vechten. Alle spelers beseffen dat we uit die onderste regionen moeten klauteren."

  "We doen het voor KV Oostende, maar ook voor onszelf. Als je naar een grote club wil, moet je presteren. En dat beseffen de spelers."