• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic: "Als Lukaku blijft scoren, is er minder druk op mij om terug te keren"

  "Ik kijk uit naar mijn terugkeer, net zoals de rest van de wereld."

  Zlatan Ibrahimovic timmert na een zwaar kruisbandletsel nog steeds aan de weg terug bij Manchester United. Ondertussen houdt Romelu Lukaku zijn plaats in de spits warm. "Hij doet het fantastisch", vindt de Zweed. Zijn terugkeer wil hij niet overhaasten. "Misschien kan het nog voor Nieuwjaar, misschien niet. Maar heel de wereld kijkt uit naar mijn eerste match."

  "Lukaku doet het fantastisch, maar dat is geen verrassing"

  Ibrahimovic is al out sinds hij vorig seizoen een kruisbandblessure opliep in de achtste finales van de Europa League. Toch kreeg hij van United een nieuw contract. De spits werkt ondertussen al bijna een halfjaar aan zijn terugkeer.

  "Ik voel me goed', vertelt hij aan MUTV. "Ik werk hard en ik voel dat ik beter word. Het is fantastisch om weer op het trainingscentrum te zijn met mijn ploegmaats. Ik zie iedereen terug en het voelt alsof ik al deel uitmaak van de kleedkamer. Dat is een motivatie."

  Hoe beoordeelt hij de prestaties van Lukaku? "Hij doet het fantastisch. Dat is geen verrassing. Het enige verschil is dat hij het nu bij een grote club laat zien. Dit is het grote podium, de druk is hier anders. Hij doet waar hij goed in is: scoren en zijn kracht gebruiken."

  "Hij helpt het team met zijn doelpunten. Hopelijk blijft hij scoren. Als hij scoort, is er minder druk op mij om snel terug te keren."

  "Ik zie in de ogen van de fans dat ze wachten op mijn terugkeer"

  Wanneer hoopt Ibrahimovic weer op het veld te staan? "Ik heb al een heel lange weg afgelegd van 6 maanden. Nu kom ik dichterbij en wil ik het niet overhaasten, Anders is al dat harde werk voor niets geweest. Misschien lukt het nog voor Nieuwjaar, misschien niet. Ik volg mijn schema."

  "Ik wil opnieuw het gras voelen en ruiken. Dan zal ik weer de leeuw worden die ik ben. Ik wil weer de sfeer voelen en voor de supporters spelen. Zij hebben al veel geduld gehad. Ik zie in hun ogen dat ze wachten op mijn eerste match."

  "Dat geeft me nog extra motivatie. Ik kijk uit naar mijn eerste match, de hele wereld kijkt uit naar mijn eerste match."

  Ibrahimovic voelt zich goed: "Ik wil nu niets overhaasten"