• home
 • video
 • pas verschenen

  "Buitengewone" Mertens: "De M van Mertens, de M van Maradona"

  Dries Mertens speelde gisteren de pannen van het dak.

  Er werden de voorbije weken her en der vragen gesteld bij de vormcurve van Dries Mertens, maar de Rode Duivel nam gisteren tegen Genoa alle twijfels weg. "De Italiaanse bond mag me als beloning die derde goal toekennen", lachte Mertens.

  "Zelfs de Genoa-Fans applaudisseerden"

  Twee magnifieke rozen en een derde doelpunt dat uiteindelijk als owngoal werd geklasseerd: elke bal die Dries Mertens gisteren in Genua aanraakte, veranderde in goud.

  "Wie zich zorgen maakte over de droge periode van Mertens, kan opnieuw gerust zijn: hij staat er weer", schrijft La Gazzetta dello Sport. "Zelfs de fans van de thuisploeg applaudisseerden voor hem."

  "Hij had al drie wedstrijden niet meer gescoord. Zijn laatste goal was een penalty tegen Cagliari, voor een doelpunt na een actie moesten we al terugkeren naar de 5e speeldag."

  "Er werd de voorbije weken geopperd dat Mertens vermoeid oogde en dat hij rust nodig had. Maar dat idee heeft coach Sarri nooit kunnen overtuigen."

  "Ik had gelezen over mijn vormdip", reageert Mertens. "Maar soms scoor je nu eenmaal een tijdje niet. Wat ik als beloning wil ontvangen? De Italiaanse bond mag me dat derde doelpunt toekennen."

  "Mertens heeft gisteren gekke dingen gedaan"

  Het is niet de eerste keer dat Dries Mertens in één adem met Diego Maradona genoemd wordt, maar La Gazzetta dello Sport raakt het thema nog eens aan.

  "Je hebt de M van Mertens en de M van Maradona. Elke verwijzing is blasfemisch, maar in dit geval is de vergelijking volledig normaal. Want gisteren heeft Mertens gekke dingen gedaan."

  Coach Maurizio Sarri: "Wat mijn verdienste in dit verhaal is? Ik heb hem centraal laten spelen. Hij is een buitengewone speler."

  "Iedereen dacht dat Mertens een flankspeler was die een match kon doen kantelen in het laatste halfuur. Maar het tegendeel is waar: hij is een centrale spits en is in die rol buitenaards."

  De grote Dries Mertens-show tegen Genoa