• home
 • video
 • pas verschenen

  "Benteke is nog 4 tot 5 weken out"

  Het geduld van Benteke wordt op de proef gesteld.

  De comeback van Christian Benteke laat op zich wachten. Zijn coach van Crystal Palace zegt dat de Belgische spits nog zo'n maand buiten strijd is.

  Benteke blesseerde zich op 23 september in de competitiematch op Manchester City (5-0) aan de ligamenten van zijn knie. Sindsdien speelde de Rode Duivel geen wedstrijd meer.

  In eerste instantie werd zijn onbeschikbaarheid op 6 weken geschat, maar volgens Roy Hodgson zal hij zijn diepe spits langer moeten missen.

  "Benteke is waarschijnlijk nog 4 tot 5 weken out", stelde de coach vanmiddag tijdens een persbabbel. Als Benteke eind november weer fit is, zal hij dus ruim 2 maanden aan de kant hebben gestaan.

  De oefeninterlands tegen Mexico (10 november in Brussel) en Japan (14 november in Brugge) komen sowieso te vroeg.

  Weinig beterschap onder nieuwe trainer

  Roy Hodgson is sinds 12 september coach van Crystal Palace. Hij verving de ontslagen Frank de Boer, maar veel resultaat leverde die wissel nog niet op. Ook onder de voormalige Engelse bondscoach blijven The Eagles, ondanks een stuntzege anderhalve week geleden tegen Chelsea (2-1), helemaal onderin hangen met 3 op 27. Woensdag volgde een nieuwe teleurstelling in de Ligabeker. Palace verloor in de 1/8e finales met 4-1 op het veld van tweedeklasser Bristol City.