• home
 • video
 • pas verschenen

  Nketiah is Arsenal-held in de Carabao Cup: "Hopelijk nog maar het begin"

  Nketiah scoorde twee keer tegen Norwich.

  Edward Nketiah (18) beleefde gisteren een droomavond bij Arsenal. De piepjonge Engelsman redde in zijn eentje het vel van The Gunners tegen Norwich door een 0-1-achterstand om te buigen in een 2-1-zege. "Dit is een droom die uitkomt."

  "Hopelijk is dit nog maar het begin"

  Arsenal-manager Arsène Wenger gooide Nketiah in de 86e minuut voor de leeuwen. Een gouden wissel zo bleek nog geen minuut na zijn entree. Bij zijn eerste baltoets maakte Nketiah uit hoekschop de 1-1. Dat kunstje herhaalde hij even later nog eens in de verlenging: 2-1.

  De Arsenal-fans wisten met hun vreugde geen blijf en scandeerden de naam van Nketiah. "Dat de supporters mijn naam zongen is een droom die uitkomt. Hopelijk is dit nog maar het begin en kan ik nog veel meer laten zien in de toekomst", klonk het na de wedstrijd bij Sky Sports. 

  "Ik ben uiteraard heel blij met mijn twee goals. En dat bij mijn thuisdebuut. Het is een geweldig gevoel voor mij en voor mijn hele familie", concludeerde Nketiah, die pas zijn tweede officiële invalbeurt maakte voor Arsenal.

  De goals van Nketiah:

  Wenger: "Jonge spelers kansen geven, dat zit in ons DNA"

  Arsène Wenger had na de gewonnen wedstrijd niets dan lovende woorden voor Nketiah. "Ik wist dat hij de kwaliteiten had, maar er staan wanneer je team je nodig heeft is een kwaliteit die alleen op het veld zichtbaar wordt."

  "Ik ben erg onder de indruk. Hij was nog niet eens geboren toen ik hier al manager was. Maar dat is mooi, het leven biedt kansen aan jonge mensen. Hopelijk gaat hij een lange Arsenal-carrière tegemoet."

  Nketiah speelde ei zo na voor de hoofdmacht van aartsrivaal Chelsea, maar de stadsgenoot van Arsenal liet hem gaan op 14-jarige leeftijd. "Ik heb geen idee waarom ze hem hebben laten gaan."

  "We zijn er trots op dat we jonge spelers kansen geven, dat zit in het DNA van deze club. Ik kan me niet herinneren dat een jeugdspeler zó'n impact op een wedstrijd had. Voor hij erin kwam misten we ideeën en creativiteit', sloot Wenger af.

  Lovende woorden van Arsenal-icoon Thierry Henry:

  Opmerkelijk: