• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM-voorzitter over supportersprotest: "Angst is een slechte raadgever"

  Morrende KVM-fans verzamelden aan het spelershome.

  Na de nederlaag van KV Mechelen tegen Lokeren heeft een deel van de supporters zijn ongenoegen geuit. Voorzitter Johan Timmermans toont begrip, maar vraagt ook om niet te panikeren. "Ik ben niet bang, maar ik heb wel een ongemakkelijk gevoel. Daar moet ik eerlijk in zijn."

  Meteen na de 0-2-nederlaag tegen Lokeren wilde Tim Matthys een gesprek aangaan met de KVM-fans, maar dat mislukte. Tot ongenoegen van Matthys. Even later trokken tientallen fans naar het spelershome en blokkeerden de uitgang.

  "Als je veel fans hebt, laten die zich ook horen", toonde voorzitter Timmermans begrip. "Het resultaat is niet goed, maar ik denk dat de spelers er alles aan gedaan hebben om de 0-1 recht te zetten."

  "Je ziet een ploeg die weinig vertrouwen heeft. We hadden wel kansen, maar de bal ging niet binnen. Vorig jaar hadden we weinig kansen nodig, dit jaar heel veel. Daar zal hard op gewerkt moeten worden de volgende weken."

  "De huidige staf had weinig tijd om deze match voor te bereiden. Ik had wel een reactie verwacht na het ontslag van Ferrera. Die heb ik in de tweede helft ook gezien, minder in de eerste. De ploeg kan niet verweten worden dat ze er niet voor ging."

  "Geen angst, wel ongemakkelijk gevoel"

  De signalen die Sporza ter plaatse opving zijn dat de boze fans hun spelers geen gebrek aan inzet verweten, maar dat er vooral angst heerst over de laatste plaats in de stand.

  Timmermans: "We hebben 12 matchen van de 30 gespeeld. Er zijn dus nog 54 punten te verdienen. 8 punten is natuurlijk veel te weinig voor ons, maar alles ligt nog open."

  "Angst is een slechte raadgever. Ik heb geen angst, maar wel een ongemakkelijk gevoel. Daar moet ik eerlijk in zijn. Deze situatie is niet leuk, maar KV Oostende heeft ook een hele tijd laatste gestaan. Het kampioenschap is nog lang."