• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Verrast over impact van Whoop-verhaal"

  0 / 0
  Dimitri De Condé, technisch directeur van Racing Genk, zakte gisteren af naar de studio van Extra Time. De Condé sprak er over de band met de supporters, de ontbolstering van Leon Bailey, de situatie van de trainer en het gecontesteerde polsbandje voor zijn spelers.

  De vraagjes voor Dimitri De Condé

  • Had je tegen Anderlecht meer stress dan je trainer? Ja.
  • Liepen er al sollicitaties van trainers binnen? Neen.
  • Is de voetbalvisie van Racing Genk te naïef voor de Belgische competitie? Neen.
  • Baren de lege plekken in het stadion jou zorgen? Ja.
  • Moet Racing Genk zijn paradepaardjes verkopen als het Play-off I niet zou halen? Neen.
  • Draag jij een Whoop-bandje? Neen.

  "Bailey heeft een hart van goud, maar is impulsief"

  Leon Bailey droeg afgelopen weekend zijn steentje bij in de 1-5-zege van Leverkusen tegen Borussia Mönchengladbach. "Dat doet me deugd", zegt De Condé over zijn ex-speler.

  "Hij heeft een hart van goud, maar hij is impulsief. Maar zijn potentieel is enorm. Leverkusen is geen eindstation."

  "We hebben geen contact meer. Het afscheid bij Genk is niet heel mooi geweest. Hij verwijt sommige mensen dat zijn afscheid niet was zoals hij het wou."

  "Verrast over impact van nieuws over Whoop"

  Er was vorige week veel heisa over een systeem dat Racing Genk gebruikt waarmee het zijn spelers de klok rond monitort. "Eén: het is geen verplichting. De helft van de spelers gebruikt het", vertelt De Condé over het "Whoop"-polsbandje.

  "We kunnen ook niet kijken waar de spelers zitten. Het is meer om te kijken hoe ze gerecupereerd zijn en hoe het slaappatroon is. Maar ik ben echt verrast over de impact van dit verhaal."

  "PO I? We geloven erin"

  Racing Genk won zondag op Anderlecht, woensdag volgt een thuismatch tegen Club Brugge. "Natuurlijk winnen we woensdag liefst ook. We hebben tegen Anderlecht een goeie stap gezet en willen bevestiging."

  "Het resultaat zal belangrijk zijn, maar de relatie met de supporters moet vooral hersteld worden. Play-off I? Moeten is een heel groot woord, maar we moeten er eigenlijk wel bij zijn. Het zal een harde strijd zijn, maar we geloven erin."

  "Ik zit graag in deze club"

  Coach Stuivenberg van Racing Genk staat onder druk, maar ook technisch directeur Dimitri De Condé kan niet zonder zorgen naar bed gaan. "Een trainer heeft weinig garantie. Maar ik ben realist: mijn functie heeft dat ook niet."

  "De langst overlevende technisch directeur van Genk gaat zo'n 5 jaar mee. Ik ben halfweg. Maar ik heb mijn eigen ambitie gemaakt om misschien wel een uitzondering te worden, want ik zit graag in deze club."

  "We zijn niet bang geweest van de supporters"

  De invloed van de supporters is ook bij Racing Genk groot. "We hebben de laatste weken wat druk gekregen van hen. Terecht. Ze zijn niet in overdreven mate weggebleven. Maar er was niet echt een positief klimaat."

  "We zijn niet bang geweest van de supporters. We hebben een goed overleg met hen."

  "Voor ons is er nu geen euforie. Tegen Club moeten we de supporters vanaf de eerste minuut weer op onze hand krijgen. Zonder hen gaat het niet. Als spelers in een negatief klimaat moeten spelen, gaat hen dat niet naar de hoogste regionen brengen."