• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kloof tussen Club en Anderlecht was in 20 jaar nog nooit zo groot (na 11 matchen)

  Is Club Brugge op weg naar de titel?

  Na 11 speeldagen telt Club Brugge al 12 punten voorsprong op Anderlecht. Het is van 1997 geleden dat er zo vroeg op het seizoen al zo'n grote kloof was tussen de 2 rivalen. Telkens als Club zo'n goeie start maakte, won het ook de titel.

  Door de zege van Club Brugge tegen Antwerp (1-0) en de nederlaag van Anderlecht tegen Genk (0-1) is het gat tussen de twee rivalen gegroeid van 9 naar 12 punten.

  De laatste keer dat Club na 11 speeldagen zoveel voorsprong had op Anderlecht was in het seizoen 1997-1998 toen het verschil zelfs 15 punten was. Die slechte competitiestart kostte René Vandereycken uiteindelijk de kop, terwijl Club dat seizoen onder leiding van Eric Gerets onbedreigd naar de titel snelde.

  Ook in het seizoen 2003-2004 was het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge meer dan 12 punten, maar dan wel in de omgekeerde richting. En ook toen ging de titel met grote voorsprong naar de koploper van toen, Anderlecht dus. De sterren staan dus goed voor Club Brugge.

  Beste start van Club sinds 2002

  De grote voorsprong van Club Brugge is natuurlijk voor een groot stuk te danken aan de uitstekende start. Met 30 op 33 kan het de beste cijfers voorleggen sinds het seizoen 2002-2003, toen het na 11 speeldagen 31 punten verzameld had.

  Pas op de 13e speeldag botste Club voor het eerst op zijn limieten: een 5-2-nederlaag bij STVV. Maar ook toen zou Club enkele maanden later de titel mogen vieren.