• home
 • video
 • pas verschenen

  KVK-voorzitter Allijns: "Het wordt een harde degradatiestrijd met acht ploegen"

  0 / 0
  KV Kortrijk veroverde gisteren een punt tegen Gent dankzij een mooie goal van Kage, maar daar schiet de ploeg niet veel mee op. KVK staat nu op plaats 13 met 10 punten. Twijfelt het bestuur aan trainer Anastasiou? "Het is niet de stijl van deze club om de coach extra druk op te leggen", zegt voorzitter Allijns. "We zullen niets beslissen op basis van emotie."

  "Het wordt een spannend seizoen voor veel clubs"

  Was voorzitter Joseph Allijns tevreden over de match? "We pakken een punt dankzij een magistrale ingeving van Kage. Het had meer mogen zijn, maar misschien is een punt wel correct. Het was geen goede wedstrijd van beide ploegen."

  Is er druk bij Kortrijk? "We moeten eerlijk zijn. We hebben nu 10 punten en kijken ook naar onder. Eigenlijk moet iedereen vanaf plaats 8 naar beneden kijken. Het wordt een spannend seizoen voor veel clubs."

  "Ik denk dat 10 punten na 11 matchen te weinig zal zijn om ons te handhaven. We zullen zeker 30 punten nodig hebben om ons te redden als je kijkt naar alle ploegen die nu verwikkeld zijn in de degradatiestrijd."

  "Het wordt hard vechten om de degradatie te ontlopen, maar ik heb goeie hoop dat het zal lukken. Ik geloof er nog in. We hebben een sterke kern."

  "Het is niet onze stijl om de trainer extra druk op te leggen"

  Trainer Yannis Anastasiou gaf na het 1-1-gelijkspel een rustige indruk. Is zijn positie niet in gevaar? "Ik wil daar zo snel na de match geen uitspraak over doen. Deze club heeft altijd geprobeerd om haar trainers te koesteren en te houden. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt."

  "Ik ben ook niet alleen. Als er iets beslist moet worden, doen we dat samen met de raad van bestuur. En dat zal niet op basis van emoties gebeuren. Iedereen kent de situatie, ook de trainer. We kunnen ons zeker nog redden, maar we moeten wel punten pakken."

  "Dat Anastasiou zelf geen druk voelt? Dat is zijn stijl. Een trainer moet ook met die druk kunnen omgaan. En het is ook niet de stijl van KVK om hem extra druk op te leggen. Wij moeien ons als bestuur liever niet met de technische staf en het sportieve luik. De trainer heeft spelers gekregen en we willen dat er resultaten komen."

  In de krant werd Georges Leekens al getipt als nieuwe trainer. "Ik lees de krant ook en de supporters waarschijnlijk ook. Maar dat is nu onze zorg niet. We bekijken het rustig. Eerst ga ik nog een beetje genieten van de goal van Kage."