• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Everton-fan met kind op de arm mengt zich in spelersrelletje en deelt slag uit

  Een Everton-supporter raakt de doelman van Lyon.

  Everton dreigt gestraft te worden voor een actie van een supporter tijdens de match tegen Lyon. Na een fout van Ashley Williams in de tweede helft brak een opstootje uit tussen de spelers. Een fan die dicht bij het veld stond, deelde een klap uit aan de Lyon-doelman.

  Het was een trieste avond voor Everton in de Europa League. De ploeg van Kevin Mirallas verloor opnieuw en de match zou ook nog een staartje kunnen krijgen. Na een duw van kapitein Ashley Williams aan de doelman van Lyon brak er een rel uit tussen de spelers.

  Er werd getrokken en geduwd en de spelers gingen naast het veld, vlak voor de ogen van de Everton-supporters, door met vechten.

  Een supporter besloot zich te moeien in het relletje. Terwijl hij op de ene arm een kind droeg, deelde hij met zijn andere een klap uit aan doelman Anthony Lopes. Hij duwde ook tegen zijn hoofd.

  "Ik denk niet dat dit bij de ambiance in Engeland hoort", zei de doelman achteraf. "Het was niet dramatisch, maar ik vind dit niet normaal."

  Ashley Williams, die ook nog zijn hand in het gezicht van Lucas Tousart duwde, kwam goed weg met een gele kaart. Hij scoorde zelfs nog de gelijkmaker. Maar de Everton-kapitein dreigt nu toch gestraft te worden, net als zijn club.

  Supporter mag geen matchen van Everton meer bijwonen

  Everton heeft de bewuste supporter ondertussen geïdentificeerd aan de hand van de tv-beelden. Hij mag geen matchen van Everton meer bijwonen en de club heeft ook een klacht tegen de man ingediend bij de lokale politie. 

  Video:

  Gefilmd vanuit de tribune: