• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Niemand denkt dat dit de match van de laatste kans is"

  Hoeveel krediet heeft Yannick Ferrera nog bij KV Mechelen?

  Yannick Ferrera en zijn KV Mechelen staan met wedstrijden in Eupen en tegen Lokeren voor een belangrijk tweeluik. "Het bestuur, de spelers en ik: we zitten allemaal op dezelfde golflengte", blijft de KVM-coach optimistisch.

  "Ik voel niet dat de druk toeneemt"

  KV Mechelen is na 10 speeldagen slechts 14e met 8 op 30. De komende twee speeldagen zijn dus cruciaal. "Ik vind deze matchen niet belangrijker dan andere duels", pareert Yannick Ferrera bij Sporza meteen.

  "De ploeg heeft de voorbije dagen goed en gedreven getraind. Ik voel niet dat er iemand in paniek raakt of denkt dat dit de match van de laatste kans is. Helemaal niet."

  "Ik voel niet dat de druk toeneemt. Twee jaar geleden was Standard laatste na 11 speeldagen, na 29 speeldagen waren we 6e. Alles kan en we weten hoe snel het kan gaan."

  "Wat er gebeurt als we morgen verliezen? Dan zal ik niet sterven"

  Werd Yannick Ferrera deze week op het matje geroepen bij het Mechelse bestuur? "Het is niet zo dat we elke 6 maanden slechts één keer met elkaar spreken. Er was veel gezegd via de pers of via mensen buiten de club."

  "De voorzitter en ik wilden van ideeën wisselen. De conclusie was dat het bestuur, de spelers en ikzelf op dezelfde golflengte zitten. Ik heb veel goeie hoop dat het morgen zal lukken."

  "Wat er zal gebeuren als we morgen in Eupen verliezen? Dan zal ik niet sterven. Maar om een serieuzer antwoord te geven: dan zijn we voorlaatste of laatste en dan hebben we nog 19 matchen om dat recht te trekken."