• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Als je City ziet, zie je Barcelona"

  "City is een kandidaat voor de top vier."

  Peter Vandenbempt en Gert Verheyen, zijn cocommentator op Proximus TV, waren gisteren onder de indruk van Manchester City en Kevin De Bruyne. "Je ziet precies Barcelona spelen." Ze zien in City dan ook een kandidaat voor de halve finales. "Napoli zal het daarentegen moeilijk hebben om de groep te overleven."

  "Het verschil was te groot voor een spannende partij"

  Manchester City was in eigen huis te sterk voor het Napoli van Dries Mertens. Het werd 2-1. "Maar ik was een beetje ontgoocheld over de wedstrijd", vertelde Verheyen aan Vandenbempt. "Daarvoor ging het te weinig op en neer. Napoli kon gewoon niet mee het eerste halfuur."

  "City was beter aan de bal, had veel meer balbezit en veel meer beweging zonder bal. Het was heer en meester. Ze maakten twee snelle goals, maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn. In de tweede helft mocht Napoli de bal dan wat meer hebben van City."

  "Het enige spannende was dan nog het uitverdedigen van City. Ze nemen veel risico en dus maken ze soms een foutje. Dan geven ze nog een penalty weg en werd het weer een beetje spannend, maar het verschil was eigenlijk gewoon te groot."

  "Als je City het eerste halfuur ziet, zie je Barcelona"

  "Als je Manchester City het eerste halfuur ziet spelen, dan zie je Barcelona", zegt Verheyen nog. "Dat is totaalvoetbal. In heel dat team denkt iedereen hetzelfde op hetzelfde moment. Iedereen is bezig met zijn taak en zijn positie. Dat is knap."

  "Dan ben je blij dat je een mindere tweede helft ziet want dan besef je dat het niet vanzelfsprekend is. Als de scherpte een beetje afneemt en er sluipt mentale en fysieke vermoeidheid in het team, dan wordt het moeilijker."

  Wat vond hij van de twee Belgen? "De Bruyne gaf opnieuw goeie passes, ballen achter de verdediging. Hij had pech met zijn bal op de lat. Als die in de kruising vliegt, is de match gespeeld."

  "Mertens had een mindere partij. Voor die gemiste penalty waren er twee momenten waarop hij iets te egoïstisch is. Maar eigenlijk kan je het een spits niet kwalijk nemen dat hij zelf wil afwerken. Hij mag zelf trappen in en rond de zestien. Maar als je dan niet veel mogelijkheden krijgt, is het wel vervelend."

  Vandenbempt en Verheyen zien in City een kandidaat voor de laatste vier, in Napoli niet. "Het wordt nog moeilijk om deze groep te overleven. Ze moeten al drie punten goedmaken op Sjachtjor."