• home
 • video
 • pas verschenen

  Pocognoli: "Standard is de grootste club van België"

  Pocognoli: "We hebben tijd nodig, maar die is er niet bij Standard."

  Sébastien Pocognoli was gisteren te gast in La Tribune, op de RTBF. "Ik wil Standard helpen heropbouwen. Er is werk aan de winkel, maar ik geloof erin", zegt hij. "Sa Pinto heeft een soort spel dat gemaakt is voor Standard", prijst hij zijn trainer.

  Sébastien Pocognoli keerde afgelopen zomer terug naar Standard, waar hij tussen 2010 en 2013 al eens speelde. "Ik heb vroeg in de transferperiode een contract getekend, wat bewijst dat ik niet op andere aanbiedingen wou wachten", vertelt hij in La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time op de RTBF.

  "Voorzitter Bruno Venanzi heeft me gebeld en heeft me het project uitgelegd. Ik zag dat er veel werk was, maar ik geloof erin. Ik wil Standard helpen heropbouwen. Voor mij is Standard de grootste club van België. Dat meen ik ook, ik zeg dat niet alleen omdat ik van Luik afkomstig ben."

  "Standard heeft 5 jaar nodig om weer stabiel te worden en om weer te kunnen spreken van een club die elk jaar kandidaat is voor de landstitel. We hebben een goede ploeg, een goede omkadering en een goede coach. We hebben alleen tijd nodig, maar die hebben we niet bij Standard. Er is veel druk van overal."

  "Geen enkele reden om Sa Pinto niet te volgen"

  Trainer Sa Pinto is niet onomstreden, maar Pocognoli is duidelijk. "Hij is een trainer die vraagt dat we hoog druk zetten. Hij heeft een soort spel dat gemaakt is voor Standard. We moeten zo snel mogelijk naar voren en de tegenstander onder druk zetten. Zulke principes vergen tijd."

  "Ik hoorde mensen zeggen dat er automatismen waren tijdens de wedstrijd tegen Kortrijk. Die zie ik elke dag tijdens de trainingen, maar we hebben ook niet altijd het geluk aan onze kant gehad."

  "Heel de groep staat achter de coach, die heel eerlijk is tegen ons. Er is geen enkele reden om hem niet te volgen."

  "Na de wedstrijd gepraat met scheidsrechter Wouters"

  Pocognoli speelde zondag tegen Kortrijk de hoofdrol bij een betwiste beslissing van de videoscheidsrechter. Even voorbij het uur ging Pocognoli neer na een vermeende tik van Attal. Scheidsrechter Wouters wees meteen naar de stip, maar de videoref floot hem terug. Na het bekijken van de beelden veranderde Wouters de strafschop in een 2e gele kaart voor Pocognoli voor een schwalbe.

  "Of men mij nu gelooft of niet, er was wel degelijk contact. Ik heb het gevoeld. Voor mij was het een strafschop, ik hou niet van schwalbes. Maar ik waardeer de houding van de scheidsrechter, met wie ik heb kunnen praten."

  "Ik merkte dat hij zich niet op zijn gemak voelde. Hij geloofde me, maar zei dat hij een beslissing moest nemen op basis van de beelden. Ik was boos, maar we hebben na de wedstrijd gepraat. Zo zou het elke week moeten zijn op het veld, dat zou veel controverse vermijden", besluit Pocognoli.