• home
 • video
 • pas verschenen

  Het moment van Van der Elst: "Nick Cave! En Thomas Meunier"

  0 / 0
  Onze analisten lieten in Extra Time hun licht schijnen op het voorbije voetbalweekend. "Niet veel mensen hadden dit verwacht van Antwerp", vertelde Antwerp-speler Geoffry Hairemans, die van Jan Mulder "kritiek" kreeg op zijn strafschoppen.

  De ja/neen-vraagjes voor Antwerp-speler Geoffry Hairemans:

  • Wordt Play-off I een doel? Ja
  • Verschil in tempo tussen 1A en 1B? Ja
  • Was Oularé extra geprikkeld tegen Zulte Waregem? Ja
  • Heb je een betere linker dan Jelle Van Damme? Ja
  • Durven spelers Bölöni tegen te spreken? Neen
  • Hoop je dat Beerschot Wilrijk volgend seizoen in 1A speelt? Ja
  • Kun je trainen op penalty's trappen? Neen
  • Ooit gedacht aan stoppen? Neen
  • Kevin De Bruyne beste middenvelder ter wereld? Ja
  • Spring je in de Schelde als Antwerp Play-off I haalt? Neen

  "Geoffke van Deurne-Noord": "Niet veel mensen hadden dit verwacht van Antwerp"

  Antwerp-speler Geoffry Hairemans is opgegroeid in de schaduw van de Bosuil, weet Frank Raes. Hij voegt er nog aan toe dat de middenvelder een tweelingbroer heeft. "Verdorie, je hebt je wel in hem verdiept", werpt Jan Mulder op.

  Had Hairemans de sterke prestaties van Antwerp verwacht? "Eerlijk gezegd niet", geeft hij toe. "Ik denk dat niet veel mensen dit hadden verwacht. Maar als je iets niet verwacht in Antwerpen, gebeurt dat meestal."

  Hairemans: "Bij Bölöni is het lopen of je speelt niet"

  Franky Van der Elst kent Hairemans nog van toen hij in 1B speelde. "Er zit nu meer diepgang in zijn spel", zegt onze analist. Hairemans bevestigt dat hij daar aan gewerkt heeft. "Ik heb nog nooit zoveel gelopen als het afgelopen jaar. Ik had het vooral van mijn voetballend vermogen, ballen in de voet krijgen en dan de rest laten lopen. Bij Bölöni is het lopen of je speelt niet. Dan heb je geen andere keuze."

  Het Moment van Franky Van der Elst: "Het optreden van Nick Cave"

  Franky Van der Elst had een verrassing in petto. "Mijn mooiste moment van het weekend zit ook in de entertainmentsfeer. Dat was in het Sportpaleis, het optreden van Nick Cave. Dat was veel beter dan al het moois dat we nadien op de voetbalvelden hebben gezien."

  "Het is hier geen Van Gils & Gasten, hé", wierp Frank Raes op, waarop Van der Elst de loftrompet bovenhaalde voor Thomas Meunier, die 2 keer scoorde voor PSG. "Of hij woensdag in het Astridpark zal te zien zijn, valt te betwijfelen, maar hij is aan een geweldig seizoen bezig. Hij is fysiek zo sterk."

  Mulder: "Zou een middagje willen trainen met Hairemans op strafschoppen"

  Geoffry Hairemans maakte afgelopen weekend vanop de penaltystip zijn eerste doelpunt in 1A. Vorig seizoen zette hij tegen Lommel een belangrijke strafschop om, waarmee hij het pad effende naar eerste klasse.

  Maar Jan Mulder zag toch nog ruimte voor verbetering. "Je mag niet langzamer aanlopen", grapt hij. Over de strafschop van Hairemans vorig seizoen tegen Roeselare, roept onze analist: "Ze worden met de minuut slechter!"

  De Keek op de Week van Filip Joos:

  Extra Time op VRT NU

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time ook bekijken op VRT NU. Klik hier en u komt meteen op de uitzending van gisteren terecht.