Ga naar de inhoud

meest recent

      Martinez: "Het karakter van de spelers pleziert me"

       za 7 oktober 2017 20:15
      België won een spectaculaire wedstrijd.
      De Rode Duivels toonden tegen Bosnië-Herzegovina hun offensieve weelde, maar gingen achterin meermaals in de fout. Wat waren de reacties in het Belgische kamp?

      "Winnaarsmentaliteit op een zeer moeilijk veld"

      "Zulke wedstrijden vinden neutrale fans leuk", opende Roberto Martinez zijn analyse bij Sporza en RTBF. "Het was echt een gekke wedstrijd."

      "Bosnië had alles om voor te spelen. Maar ons karakter pleziert me, die winnaarsmentaliteit op een zeer moeilijk veld. Daar moet je een team rond bouwen: de essentie is het verlangen om voor elkaar te willen spelen, om dit land te vertegenwoordigen."

      De blessure van Marouane Fellaini in de eerste helft leek een sleutelmoment. "We waren scherp begonnen, maar waren na zijn blessure even de controle kwijt. We weten nog niets over zijn blessure. Wellicht heeft het met de ligamenten van zijn linkerknie te maken."

      "Defensie? Zeer tevreden zijn met wat spelers getoond hebben"

      Leander Dendoncker was de vervanger van Fellaini. Met Youri Tielemans als een van de andere invallers gooide de bondscoach dus enkele jongelingen voor de leeuwen.

      "We weten wat ze kunnen, maar het gaat over deze omstandigheden. Konden ze dat ook hier en nu? We zijn zeer tevreden na deze test."

      Over de defensieve foutjes wilde de bondscoach niet praten. "Deze match gaat over karakter en onze groepsgeest. We moeten zeer tevreden zijn met wat de spelers getoond hebben. Of dit onze beste match was? De laatste wedstrijd is altijd de beste."

      "Met zijn allen laten zien dat we kunnen vechten"

      • Yannick Carrasco: "Het was een hele zware wedstrijd. Op dit veld kon je moeilijk op je voeten blijven staan. Iedereen gleed uit, het was een beetje zoeken."
      • Thomas Vermaelen: "Het was een heel intense match, met lastige omstandigheden. Het was een boeiende match voor de mensen om naar te kijken. En als speler was het ook niet echt saai. We hebben hard geknokt en zijn blij met deze overwinning. We zijn tevreden met het karakter van dit team. We hebben met zijn allen laten zien dat we kunnen vechten voor de drie punten. Ik ben zelf blij dat ik minuten kon maken."
      • Thibaut Courtois: "Veel mensen dachten misschien dat we met onze pet zouden gooien en niet volledig gemotiveerd zouden zijn, maar we hebben laten zien dat we wilden winnen, zelfs op zo'n veld. De mentaliteit was zeer goed."