• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Origi: "Ben klaar om te spelen als coach me nodig heeft"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Divock Origi hoopt te mogen spelen in Bosnië nu twee van zijn concurrenten in de spits bij de Rode Duivels out zijn. "Als de coach me nodig heeft, zal ik proberen om mijn kans te grijpen. Sinds ik bij Wolfsburg speel, voel ik me weer sterker en fitter."

  "Als de coach me nodig heeft, sta ik klaar"

  Christian Benteke is geblesseerd en ook Romelu Lukaku lijkt niet fit te raken voor de match van zaterdag. Goed nieuws voor Divock Origi? "De trainer heeft nog niet met de spitsen gesproken. Het is moeilijk om in te schatten of ik zal spelen, ik hoop natuurlijk van wel. Ik heb een positief gevoel en zal alleszins klaar staan."

  "Ik sta scherp op training en geef alles. Als de coach me nodig heeft, zal ik proberen om mijn kans te grijpen. Ik ben heel hongerig."

  "Het verschil tussen mij en Batshuayi? We zijn andere spelers. Ik denk dat de mensen mijn kwaliteiten kennen. Ik probeer Divock te zijn. Ik wil me amuseren en efficiënt zijn. Of hij scherper afwerkt? Daar mogen de journalisten over oordelen. We scoren op verschillende manieren. Ik geloof in mijn kwaliteiten."

  In de eerste match van Martinez tegen Spanje was Origi erbij. Daarna kreeg hij geen speelminuten meer. "Dat was niet mijn makkelijkste match. We hadden nog geen automatismen. Het is nooit leuk om op de bank te zitten. Maar ik blijf positief en werk erg hard om er te staan."

  "Wolfsburg is een goeie club om te kunnen groeien"

  Divock Origi trok na een minder seizoen bij Liverpool op uitleenbeurt naar Wolfsburg. "Het is belangrijk om te presteren bij je club, om speelminuten te verzamelen. Dan voel je je ook fitter en heb je meer vertrouwen. Ik voel me nu ook sterk."

  "Ik zit nu bij een goeie club waar ik kan groeien. Ik voel me lekker en dat wil ik tonen op het veld."

  Is het anders voetballen in Duitsland? "De Premier League staat fysiek misschien wel op een hoger niveau. De spelers zijn sterker en sneller. Maar in Duitsland wordt er meer gelopen en op de counter gespeeld. De intensiteit ligt heel hoog en er wordt veel op doel geschoten. Het is moeilijk te vergelijken."

  Het vorige WK was een beetje de ontdekking van Origi. Denkt hij al aan het komende toernooi? "Ik heb goeie herinneringen aan dat WK. Ik heb daar veel bijgeleerd. Het geeft ook vertrouwen. Hopelijk kan ik weer zo’n momenten creëren."

  Video player inladen ...