• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leider Club Brugge verliest oefenmatch tegen Nederlandse rode lantaarn

  Club Brugge verloor achter gesloten deuren.

  Tijdens de interlandbreak spelen heel wat eersteklassers oefenmatchen om de benen warm te houden. Club Brugge struikelde op het veld van Willem II. Er waren wel zeges voor STVV, Waasland-Beveren en KV Mechelen.

  Willem II - Club Brugge: 1-0

  De competitieleider ging op bezoek in Nederland. Ivan Leko profiteerde van de oefenmatch om te experimenteren met zijn ploeg. Zo stond Guillaume Hubert tussen de palen. De doelman moest zich wel gewonnen geven in de 70e minuut. Fran Sol bezorgde Willem II, dat laatste staat in Nederland, de zege vanaf de stip.

  NAC - Waasland-Beveren: 1-2

  Waasland-Beveren ging het duel aan met de Nederlandse ploeg van ex-coach Stijn Vreven. Promovendus NAC moest in eigen huis het hoofd buigen. NAC kwam vlak voor het uur wel op voorsprong via Giovanni Korte. In de 65e minuut kopte Maximiliano Caufriez op voorzet van Franois Marquet de gelijkmaker binnen. In het slot legde Tuur Dierckx vanaf de stip de eindstand vast.

  Basiself van Waasland-Beveren: Goblet, Nys, Caufriez, Buatu, Schryvers, Cools, Angban, Marquet, Dierckx, Myny en tester Barzaei

  F91 Dudelange - KV Mechelen: 1-2

  26 supporters van KV Mechelen gingen mee naar Luxemburg om het wederoptreden van Kolovos mee te maken. De Griekse spits mocht in de 70e minuut invallen. Het waren zijn eerste minuten nadat hij maanden out was met een kruisbandblessure. De partij was toen al wel beslist. Claes en Drazic bezorgden KVM de dubbele voorsprong voor de pauze. Natami scoorde na de rust nog voor de thuisploeg. 

  Basiself KV Mechelen: Swolfs, Paulussen, Vitas, De Witte, El Messaoudi, Pedersen, Tomecak, Kawaya, Filipovic, Claes, Drazic

  STVV - Roda JC: 2-0

  Sint-Truiden klopte Roda JC in eigen huis. Bourard en Bezus legden tijdens de eerste helft reeds de eindstand al vast.

  Basiself STVV: Steppe, Charisis, Bezus, Asamoah, Antunes, Dussaut, Ayala, Kotysch, Goutas, Acolatse, Bourard

  Lens - Moeskroen: 1-1

  Rednic gaf tegen de Franse tweedeklasser Lens enkele van zijn bankzitters speelminuten. Met De Medina, Boya, Palic, Vandurmen, Rotariu en Razzi in de ploeg raakte Moeskroen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Rotariu wiste in de 38e minuut de opener van Lens uit. 

  Basiself Moeskroen: De Medina, Govea, Mbombo, Mohamed, Boya, Palic, Diedhiou, Vandurmen, Butez, Rotariu, Razzi.