• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermaelen, op zijspoor bij Barça maar in basis bij Duivels? "Moeilijke situatie"

  Thomas Vermaelen: "Als ze me nodig hebben, ben ik klaar."

  Door de blessure van Vincent Kompany wordt Thomas Vermaelen in de basis verwacht tegen Bosnië of Cyprus. Opvallend, want Vermaelen speelde dit seizoen nog geen minuut. "Maar in het voetbal kan het snel veranderen."

  In de voorbereiding kreeg Thomas Vermaelen nog af en toe zijn kans bij Barcelona, maar sinds de start van de competitie is hij weer helemaal uit beeld verdwenen.

  Toch behoudt bondscoach Roberto Martinez het vertrouwen in de 31-jarige verdediger. Hij zal meer dan waarschijnlijk aan de aftrap komen tegen ofwel Bosnië ofwel Cyprus. Beide matchen vindt Martinez te veel voor de blessuregevoelige Vermaelen.

  "Het is een moeilijke situatie bij Barcelona", zegt Vermaelen. "Dat was op voorhand wel te verwachten. Maar ik probeer er het beste van te maken. In het voetbal kan het snel veranderen. Ik probeer fit te blijven en ben klaar als ze me nodig hebben."

  Of Vermaelen in januari andere oorden moet opzoeken om zijn plaats in de WK-selectie niet te hypothekeren, wil hij niet zeggen. "Ik denk nog niet aan januari, dus ik kan nu nog niets over mijn toekomst zeggen."

  "Weet fijne niet van toestand in Catalonië"

  De voorbije dagen waren door de stemming over de Catalaanse onafhankelijkheid bijzonder woelig. Maar die commotie is grotendeels aan Vermaelen voorbijgegaan. "Wat er in de stad is gebeurd, heb ik niet meegemaakt, maar ik krijg er wel iets van mee via de club. Voor bepaalde spelers is dit heel belangrijk. Maar zelf kan ik het moeilijk inschatten, omdat ik er het fijne niet van weet."

  Video player inladen ...