• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Totti laat trainerscursus dan toch aan zich voorbijgaan: "Tijdgebrek"

  Francesco Totti nam in mei afscheid als speler na 25 jaar bij Roma.

  Francesco Totti heeft zich bedacht en stelt zijn ambitie om trainer te worden voorlopig bij: de 41-jarige Roma-legende trok zich in laatste instantie terug uit een trainerscursus voor het UEFA B-diploma. De ex-aanvaller haalt tijdgebrek aan als reden.

  Twee weken geleden kwam er een trotse aankondiging van de Italiaanse voetbalbond dat Totti, die vorig seizoen een punt zette achter 25 seizoenen Roma, zijn eerste trainerspassen zou zetten.

  Daar ziet Totti nu toch van af. "Francesco Totti heeft bewezen dat hij een groot kampioen is, op en naast het veld. Omdat hij niet regelmatig de lessen zou kunnen bijwonen en uit respect voor zijn collega's en de inrichters van de opleiding heeft hij besloten om de kans om trainer te worden te laten schieten", geeft de Vereniging van Italiaanse Coaches (AIAC) mee.

  "We hopen dat dit tijdelijk is. Hoewel we teleurgesteld zijn, hopen we hem in de toekomst nog terug te zien."

  Totti staat zijn plaats in de cursus af aan Simone Perrotta, die net als Totti in 2006 in Duitsland wereldkampioen werd. Totti werkt nog dagelijks op Roma, maar een officiële functie heeft hij er nog niet.