• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck tekent contract voor 3 jaar als Anderlecht-coach

  Anderlecht had al langer Vanhaezebrouck in het vizier.

  Hein Vanhaezebrouck is de nieuwe coach van Anderlecht. Hij tekende een contract van 3 jaar. Om 16u wordt de opvolger van René Weiler voorgesteld door CEO Herman Van Holsbeeck. Vanhaezebrouck ging vorige week na 3 succesvolle seizoenen weg bij AA Gent, waar het dit seizoen heel wat minder liep. Morgen leidt hij zijn eerste training.

  18/9: Weiler weg bij Anderlecht

  Dat Anderlecht en Vanhaezebrouck met elkaar in zee gaan is geen verrassing. Twee weken geleden liep het huwelijk tussen de recordkampioen en de ietwat excentrieke Zwitser Weiler spaak.

  Vorig seizoen pakte hij de titel en deed hij het goed in Europa, maar dit jaar liep het heel wat minder, waardoor zijn tactisch-personele keuzes hem minder vergeven werden.

  27/9: Vanhaezebrouck weg bij AA Gent

  Speelt de situatie bij Anderlecht mee of niet, maar feit is dat Vanhaezebrouck na de 0-1-nederlaag tegen Zulte Waregem in het weekend aangaf dat hij eens goed moest nadenken. Op woensdag kwam de boodschap dat de partijen "als vrienden" uiteen gaan.

  Vanhaezebrouck zegt op de persconferentie dat hij "geen contact heeft" met een andere ploeg. Maar een dag later zaten de twee al samen. Vrijdag meldde Anderlecht dat de coach nog enkele dagen bedenktijd vroeg.

  3/10: Vanhaezebrouck komt naar Anderlecht

  Vandaag kwam de officiële bevestiging van hun akkoord. Anderlecht, dat al enkele seizoenen het werk van Vanhaezebrouck apprecieert, geeft hem het vertrouwen voor 3 jaar.

  Wie hij meeneemt in zijn staf, wordt wellicht straks bekend. Yves Vanderhaeghe wordt genoemd, ontslagen bij Oostende en in het verleden bij Kortrijk al T2 van Vanhaezebrouck. Ook voor interim-coach Nicolas Frutos zou er plaats zijn in de staf.

  Tweet Anderlecht: