• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Er zijn nog 2 interessante vacatures in Neerpede"

  Peter Vandenbempt en Eddy Demarez.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Voor Hein Vanhaezebrouck is het Anderlecht-hoofdstuk vandaag officieel begonnen. Maar er ontbreken nog enkele puzzelstukken. Peter Vandenbempt analyseert de situatie.

  Vol energie om zwaar werk bij Anderlecht aan te pakken

  Het is zeker niet altijd een goed idee van een trainer om kort na een ontslag bij de ene club over te stappen naar de andere. Daar zijn een paar voorbeelden van in het recente verleden. Denk maar aan Bob Peeters die overstapte van Cercle Brugge naar AA Gent.

  Maar Vanhaezebrouck heeft aangegeven dat hij helemaal niet moe is. Hij zit vol energie om dat zware werk dat bij Anderlecht op de plank ligt aan te pakken.

  Het voetbal van Vanhaezebrouck vereist veel training

  Zijn eerste match als Anderlecht-coach is over 10 dagen, op bezoek bij KV Mechelen. En dat is geen gemakkelijke opdracht voor Anderlecht. Veel volk zal er de komende dagen niet zijn op training door de interlandbreak.

  En we weten dat het voetbal van Vanhaezebrouck veel training vereist, zoals het inoefenen van looplijnen en patronen. Vandaar dat Vanhaezebrouck aangeeft dat het tegen zijn gewoontes en principes is om tijdens het seizoen in een club te stappen.

  Vanhaezebrouck weet dat het een moeilijk en iets langer proces zal worden. En bij Anderlecht moeten de resultaten er al zijn vanaf dag 1. Er is al de achterstand op Club Brugge en er komt nog die dubbele confrontatie met PSG in de Champions League. Niet zo simpel.

  Vervelend dat zowel Frutos als Vanderhaeghe bedanken voor assistentenrol

  In de ideale wereld werden vandaag ook Yves Vanderhaeghe en Nicolas Frutos voorgesteld als assistent. Vanhaezebrouck kent Vanderhaeghe goed, want hij heeft goed met hem samengewerkt bij Kortrijk en vertrouwt hem.

  Nicolas Frutos kent het huis en de spelersgroep heel goed. Frutos heeft ook de hele voorbereiding meegemaakt, wat hem zeker een voorsprong had gegeven.

  Dus het is een vervelende situatie dat zowel Frutos als Vanderhaeghe passen voor de functie van assistent. Aan de andere kant denk ik dat er nog wel kandidaten zijn om de posten van T2 en T3 in te vullen in het Constant Vanden Stockstadion.

  Vanhaezebrouck heeft in elk geval aangegeven dat zijn assistent niet uit AA Gent zal komen, dus geen Bernd Thijs. Er zijn dus nog 2 interessante vacatures open in Neerpede.

  Peter Vandenbempt