• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boyata: "Selectie bij Rode Duivels is kleine zege voor mij"

  De herboren Boyata stond de verzamelde pers vandaag te woord.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na een periode vol blessureleed is Dedryck Boyata weer te bewonderen bij de Rode Duivels. "Ik wil zoveel mogelijk spelen en tonen waartoe ik in staat ben", zegt de centrale verdediger van Celtic.

  Sinds half september weer voetballer

  Dedryck Boyata (26) is een fris gezicht in de spelersgroep van de Rode Duivels. Zijn laatste speelminuut bij België dateert van 28 maart, toen Boyata in de slotminuut mocht invallen tegen Rusland.

  Daarna belandde hij in het sukkelstraatje met knieproblemen. Pas half september maakte Boyata zijn comeback bij Celtic. "September was een belangrijke maand", zegt Boyata, die er ook bij was in het Champions League-duel met Anderlecht (foto). "Dat ik nu geselecteerd ben, is een kleine overwinning voor mij."

  Boyata: "Ontgoocheld als ik niet speel bij Duivels"

  Boyata kreeg van Martinez de voorkeur boven andere verdedigers zoals Christian Kabasele en Jason Denayer. "Ik kan moeilijk zeggen waarom de coach mij heeft gekozen", zegt Boyata.

  "Maar aangezien ik hier ben, betekent het dat de coach iets in mij ziet. Elke selectie is belangrijk. En wanneer ik hier ben, profiteer ik van elk moment. Mijn doel is altijd hetzelfde: zoveel mogelijk tonen tot wat ik op het veld in staat ben."

  "Het zou een ontgoocheling zijn als ik niet in actie kan komen in de komende 2 WK-kwalificatieduels. Maar ik neem de beslissingen niet."