• home
 • video
 • pas verschenen

  Jordan Lukaku: "Belgisch voetbal kan saai zijn, maar Zulte Waregem toonde lef"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Jordan Lukaku speelde gisteren een zeer degelijke Europese wedstrijd tegen Zulte Waregem. De verdediger van Lazio Roma sprak met Sporza over zijn avontuur in Italië. "Als ik aanvallende vrijheid krijg van de trainer, des te beter voor mij."

  "Deze positie eist veel energie"

  "Het verliep een beetje moeizaam", zei Jordan Lukaku na de 2-0-zege van Lazio Roma tegen Zulte Waregem aan Sporza. "We voetbalden redelijk goed en hadden de bal, maar na onze goal viel dat weg."

  "Zulte Waregem kwam in de wedstrijd en begon vooral heel sterk aan de tweede helft. Het duurde heel lang voor die tweede goal bij ons viel. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen."

  Jordan Lukaku trok in de Romeinse defensie meer dan zijn plan, zeker in de aanvalsgolven. "Met z'n drieën of vieren spelen, dat maakt niet zoveel uit. Als ik gewoon aanvallende vrijheid krijg van de trainer, des te beter voor mij."

  "In deze positie moet ik wel nog meer aan mijn conditie werken, want dit eist heel veel energie. Ik heb werk, maar ik kom terug op het niveau van vorig jaar. Ik houd van deze positie en doe mijn best."

  "Wilde geen steek geven aan Belgisch voetbal"

  Jordan Lukaku is bij Lazio Roma meer dan zomaar een wisselspeler. "We spelen veel wedstrijden en moeten alle spelers gebruiken. Ik maak deel uit van de plannen. Als ik mijn kans krijg, dan probeer ik iets bij te brengen. Tot nu toe lukt het wel."

  Voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem liet Lukaku zich nogal laatdunkend uit over het Belgische voetbal. Wat bedoelde hij precies?

  "Ik wilde geen steek geven naar het Belgische voetbal. België en Nederland halen ongeveer hetzelfde niveau, maar de Nederlandse competitie is aantrekkelijker omdat het voetbal aanvallender is."

  "Het Belgische voetbal kan soms saai zijn en dat vind ik spijtig. Maar toen Zulte Waregem meer lef toonde tegen ons, zagen we dat ze kwaliteit hebben."