• home
 • video
 • pas verschenen

  Fiasco in Parijs kost Ancelotti zijn job bij Bayern

  Carlo Ancelotti kwam vorig seizoen als opvolger van Pep Guardiola.

  Carlo Ancelotti is niet langer trainer van Bayern München. De Italiaan kreeg zijn C4 op een crisisoverleg bij de Duitse recordkampioen. Dat kwam er na de mindere seizoensstart en de 3-0 gisteren in Parijs. "De prestaties van het team dit seizoen losten de verwachtingen niet in", legde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge uit. Assistent Willy Sagnol neemt voorlopig over.

  Ancelotti nam voor het seizoen 2016-2017 over van Pep Guardiola en pakte de titel. In de Champions League ging Bayern er in de kwartfinales uit tegen Real Madrid, in de Duitse beker was Dortmund in de halve finale te sterk.

  Dit seizoen bleef de gevreesde onoverwinnelijkheid van Bayern - dat de voorbije 5 titels won - achterwege. Het begon al in de oefencampagne, waarin meer werd verloren dan hen lief was.

  In de competitie staat Bayern na zes speeldagen ook maar derde, achter Dortmund en Hoffenheim, met 4 zeges, 1 draw en 1 verlies. In Europa klopte het in zijn eerste groepsmatch Anderlecht met 2-0, gisteren ging de Duitse recordkampioen met de billen bloot bij PSG. Bayern had nog wel het balbezit, maar Mbappé, Cavani en Neymar counterden dat het een lieve lust was.

  • Rummenigge: "De match in Parijs heeft duidelijk aangetoond dat we consequenties moesten trekken. Dat hebben Salihamidzic (sportief directeur, red) en ik vandaag in een open en serieus gesprek tegen hem gezegd. Ik wil Carlo bedanken voor de samenwerking en betreur de recente ontwikkeling. Carlo is mijn vriend en zal dat blijven, maar we moesten een professionele beslissing nemen in het belang van Bayern. Ik verwacht nu van de ploeg een positieve reactie en een absolute bereidheid tot presteren, zodat we onze doelstellingen kunnen bereiken."

  Unicum: Ancelotti won in 4 van 5 grootste Europese competities titel

  Carlo Ancelotti is een garantie voor succes. Met Milan, Chelsea, PSG en Bayern werd hij kampioen, waardoor hij de enige coach ter wereld is die de titel pakte in 4 van de 5 grootste Europese competities.

  De Champions League won hij 3 keer: 2x met Milan, 1x met Real Madrid. Met die twee teams won de 58-jarige oefenmeester ook het WK voor clubs.

  Maar die faam hielp hem niet langer in München. Nooit werd een coach sneller ontslagen bij Bayern. Hij lost Jupp Heynckes af die op 4 oktober 1991 mocht gaan.

  Tweets: