• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse over Vanhaezebrouck: "Manager Bayat heeft alles goed geregeld"

  Loodst Mogi Bayat Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht?

  Het staat in de sterren geschreven dat Anderlecht de volgende club wordt van Hein Vanhaezebrouck. "Je moet alle uitspraken van de voorbije dagen toch met een korreltje zout nemen", zegt Marc Degryse over de soap rond de intussen ex-Gent-coach.

  "We moeten gewoon wachten op de bekendmaking"

  Een deal tussen Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht is er officieel nog niet, maar de laatste punten en komma's zouden weleens heel snel gezet kunnen worden.

  "Het is logisch", reageert Marc Degryse, die het Europa League-voetbal vanavond voor Sporza volgt. "Iedereen wist dat Anderlecht vond dat Hein Vanhaezebrouck er de nieuwe trainer moest worden."

  "Eigenlijk was dat ook vorig jaar al, toen René Weiler kwam. Vanhaezebrouck was toen niet weg te krijgen bij Gent. Na zijn prestaties bij AA Gent past hij bij RSCA: aanvallend en attractief voetbal, met resultaten."

  "Als je dan vrij op de markt komt... Dat heeft manager Mogi Bayat goed geregeld. Hij kent de twee huizen en heeft het zo geregeld dat alles goed voorbereid was, zonder contact tussen Vanhaezebrouck en Anderlecht. We moeten gewoon wachten op de bekendmaking van de komst."

  "Zoektocht naar opvolger is voor AA Gent moeilijker"

  "Dan moet je alle uitspraken van Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck toch ook met een korreltje zout nemen", gaat Marc Degryse verder.

  "Vanhaezebrouck zei gisteren dat hij geen contact had met een andere club. Zijn manager natuurlijk wel."

  "En Herman Van Holsbeeck liet uitschijnen dat ze Nicolas Frutos een eerlijke kans zouden geven. Maar dat was ook om de aandacht af te leiden, om tijd te winnen en om alles eerst met Gent op te lossen, zodat Vanhaezebrouck zijn handen vrij heeft. 1 plus 1 is 2."

  "De zoektocht naar een opvolger zal voor Gent moeilijker zijn dan voor Anderlecht. Ik heb Louwagie altijd horen zeggen dat er in België niet zoveel goeie trainers zijn. Kan er hier toch iemand Gent uit de put helpen of moet hij naar het buitenland?"