• home
 • video
 • pas verschenen

  "Of Vanhaezebrouck nieuwe trainer wordt van Anderlecht? Ik denk het wel, ja"

  Peter Vandenbempt: "Een totale blamage voor Anderlecht."

  Peter Vandenbempt becommentarieerde gisterenavond het echec van Anderlecht tegen Celtic voor Proximus Sport. Eén van zijn conclusies na de even onverwachte als pijnlijke 0-3: "Tijdelijk hoofdtrainer Nicolas Frutos heeft een slechte beurt gemaakt bij zijn bazen."

  "Dit is een totale blamage voor een fiere club als Anderlecht. Ik heb al vaker thuiswedstrijden van Anderlecht met zware nederlagen in de Champions League meegemaakt, maar dat was dan tegen gerenommeerde clubs. Nu was het tegen Celtic", zei Vandenbempt vanochtend op StuBru.

  "Ik denk dat de Schotten in de Champions League sinds de middeleeuwen geen uitwedstrijd meer gewonnen hadden, en nu halen ze het in Anderlecht met 0-3. En de manier waarop: een afgang voor paars-wit."

  "Ik denk - zo blijkt uit alles wat ik hoor en zie - dat de weg vrijgemaakt wordt voor Hein Vanhaezebrouck. Zo simpel is het. Het is duidelijk dat Nicolas Frutos zichzelf veel druk opgelegd heeft door te zeggen dat hij hoofdtrainer wil worden, terwijl hem duidelijk gemaakt was dat het maar om een interim ging."

  "Als je dan zo'n prestatie levert en je je ploeg drie keer wijzigt in de drie wedstrijden die je coacht én je tegen Celtic, een match die je absoluut moet winnen, begint met 5 verdedigers die bleven staan, dan heeft Frutos een bijzonder slechte beurt gemaakt bij zijn bazen."

  "Dat had hij eigenlijk ook al gedaan in de competitiewedstrijd vorig weekend op Waasland-Beveren. Dus: Frutos als hoofdtrainer van Anderlecht, dat idee is sinds gisterenavond definitief begraven, denk ik."

  "Er ligt een contract klaar voor drie jaar"

  "Gaat Hein nu echt gewoon naar Anderlecht?", stelde Linde Merckpoel de hamvraag nog eens aan Peter Vandenbempt. Antwoord: "Ik denk het wel, ja. Er ligt een contract klaar voor drie jaar."

  "Dat wordt de komende dagen nog niet gecommuniceerd, denk ik, want Anderlecht speelt zondag nog een belangrijke wedstrijd tegen Standard. Ze willen de rust nog een beetje bewaren."

  "Daarna is er een interlandbreak. Mijn hand in het vuur steken doe ik nooit zonder een vuurvaste handschoen, maar ik durf er toch geld op te zetten dat Hein Vanhaezebrouck in de eerste wedstrijd van Anderlecht na de interlandbreak gewoon op de bank zit bij paars-wit."

  Frutos bedankt Trebel voor zijn diensten:

  Peter Vandenbempt bij Linde Merckpoel op StuBru: