• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck en AA Gent zetten samenwerking stop: "Het doet pijn"

  Hein Vanhaezebrouck verlaat AA Gent.

  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck verlaat AA Gent.

  Hein Vanhaezebrouck (53) is niet langer de trainer van AA Gent. Vanhaezebrouck maakte Gent in zijn eerste seizoen in 2015 meteen kampioen, maar miste de start van dit seizoen compleet. Voorzitter Ivan De Witte maakte het nieuws met gemengde gevoelens bekend: "Als vrienden hebben we gesproken over het sportieve en het menselijke. Daaruit bleek dat het voor iedere partij waarschijnlijk beter was om de samenwerking niet verder te zetten."

  Gent had vanochtend inderhaast een persconferentie bijeengeroepen, naast De Witte waren ook manager Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck aanwezig. Ondanks de 6 op 24 in de competitie vlogen veel woorden van lof heen en weer.

  De Witte nam als eerste het woord. Hij gaf de inhoud vrij van het lange gesprek van gisteren: "De sportieve situatie is onverwacht niet wat we hebben beoogd. Dat was eigenlijk secundair. Ik was ervan overtuigd dat het goed zou komen. Maar naast het puur sportieve zijn er ook menselijke aspecten. Hoe voelt men de dingen aan?"

  "Als vrienden en grote mensen hebben we erover gesproken. Daaruit is gebleken dat het voor iedere partij waarschijnlijk beter was om de samenwerking niet verder te zetten."

  "Alle partijen denken dat dit goed is voor iedereen. We willen de vriendschap die we opbouwden behouden. De 3 jaar met Hein mogen gecatalogeerd worden als een uitzonderlijke periode, die de club naar een hoger niveau heeft gebracht. Er was één sleutelfactor en dat was onze trainer", loofde De Witte.

  "Ik zit hier met gemengde gevoelens: respect, erkentelijkheid en spijt. Maar ik heb respect voor het aanvoelen van de trainer zelf."

  Vanhaezebrouck: "Ik heb met niemand contact"

  Vanhaezebrouck beaamde de woorden van respect van De Witte: "Ik wil de voorzitter en de manager bedanken voor het gesprek van gisteren en voor de kans die ze met hier gaven. Dit was de mooiste periode uit mijn carrière. We hebben ongelooflijke resultaten gehaald en iets neergezet dat in België niet zo vaak vertoond is."

  "We blikken allemaal heel tevreden terug op onze samenwerking. Het respect is wederzijds. Ik blijf enorm gecharmeerd door het werk van Ivan en Michel. Maar er zijn verschillende momenten geweest dit jaar dat we voelden dat het moeilijker liep."

  Vanhaezebrouck betrok iedereen in een dankwoord: "Ik wil iedereen hier bedanken voor de samenwerking, maar in de eerste plaats de spelers die hier waren."

  "Wat ik samen met de mensen van de club gerealiseerd heb, is gerealiseerd door fantastische prestaties van spelers. Asare, Neto, Milicevic, Foket en al de vertrekkers: tot op het laatste moment hebben ze het voortouw genomen en proberen dit te voorkomen. Ik ben hen heel dankbaar daarvoor."

  "Het is door de spelers dat de supporters hebben kunnen genieten, dat er topprestaties zijn geleverd en dat er prijzen zijn veroverd."

  Het topic "Anderlecht zoekt coach" bleef niet achterwege, maar Vanhaezebrouck anticipeerde: "Ik heb met niemand contact. Misschien ga ik een hele poos niet aan de slag."

  "Er heeft niets meegespeeld in mijn beslissing. Ik had het gevoel dat het voor mij te moeilijk werd en dat er te veel zaken waren die goed functioneren tegenwerkten. Dan moet je een beslissing durven te nemen, hoe pijnlijk ook, want dit was ook mijn geesteskind. Het was mijn gevoel dat het voor sommige spelers beter zou zijn dat er een nieuwe wind zou waaien. Ik hoop dat Gent hier zo snel mogelijk uitraakt."

  En weg was hij. Vragen voor de ex-coach, die in mei nog een contract tot 2019 tekende, waren niet voorzien.

  Tweet van AA Gent: