• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos: "Triest over het resultaat, maar trots op het werk dat we leveren"

  Nicolas Frutos: "Ik probeer het niveau omhoog te trekken."

  0 / 0

  Nicolas Frutos: "Ik probeer het niveau omhoog te trekken."

  Anderlecht liep ook in zijn 2e match in de Champions League tegen een pijnlijke nederlaag aan. "Het is niet evident voor de spelers met al die heisa die nu rondom de club hangt", zegt de ambitieuze interimcoach Nicolas Frutos.

  Nicolas Frutos stond voor zijn 3e van 4 examens die hem misschien wel de job van hoofdcoach van Anderlecht zouden kunnen opleveren. Maar tegen Celtic zakten hij en zijn ploeg voor dit examen.

  "Het is niet onlogisch dat als je de filosofie van de voorbije 15 maanden wil veranderen, van direct spel zonder opbouw, dat er dan fouten worden gemaakt. In de Belgische competitie kun je die nog rechtzetten, maar op dit niveau wordt dat afgestraft."

  "Ik voel me triest over het resultaat, maar trots over het werk dat we leveren. We proberen het niveau omhoog te trekken."

  Op de mogelijke komst van Hein Vanhaezebrouck gaat Frutos niet concreet in. "Alle heisa die nu rondom de club hangt, maakt het er niet makkelijker op. Ik kan dat een plaats geven, maar voor de spelers is het niet evident."

  "Of ik gewoon assistent word als er straks een nieuwe coach komt? Morgen geef ik training, zondag is de belangrijke match tegen Standard. Daarna kunnen we praten."

  Hanni: "Spelers hebben Frutos en zijn droom niet geholpen vandaag"

  • Sofiane Hanni: "We verdienden niet beter, want we hebben te veel fouten gemaakt. Door die blessure van Spajic waren we wat van slag. Ik weet ook niet waarom het zo lang duurde voor Kara hen kon komen vervangen. Het is jammer dat we net dan die goal slikken. Tot dan had Celtic geen kansen gehad. Ik weet dat het de droom van Frutos is om coach te worden van Anderlecht. Vandaag hebben de spelers hem niet echt geholpen hierbij."
  • Frank Boeckx: "Ik heb geen enkele bal gepakt en ze hebben toch 3 keer gescoord. Dat is heel frustrerend. We toonden niet genoeg lef, we geloven te weinig in onszelf. We haalden geen CL-niveau, terwijl dat wel in deze groep zit."
  • Olivier Deschacht: "We hebben de goals weggegeven. Die 2e kwam door mij. Ik wil altijd uitvoetballen, maar het liep verkeerd af. Ik voel mij schuldig. Het plan was om op de counter kansen te versieren, maar het bleef bij wat halve kansen."