• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos: "We gaan vol voor de overwinning tegen Celtic"

  Frutos beseft het belang van de wedstrijd tegen Celtic.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Frutos beseft het belang van de wedstrijd tegen Celtic.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Morgen staat Anderlecht voor een cruciale wedstrijd op de tweede speeldag van de Champions League. Tegen Celtic moet er in eigen huis geoogst worden, dat beseft ook trainer Nicholas Frutos. "Zowel voor Anderlecht als voor Celtic is dit een sleutelwedstrijd voor de derde plaats."

  "Celtic is fysiek sterk, maar ook technisch goed"

  Als Anderlecht kans wil maken op de derde plaats en dus een verlengd verblijf in Europa, dan kan het zich woensdag geen misstap veroorloven tegen Celtic. Al helemaal niet op eigen veld.

  "We spelen thuis dus we zijn favoriet. We gaan vol voor de overwinning. Zowel voor Anderlecht als voor Celtic is dit een sleutelwedstrijd. PSG en Bayern zijn normaal gezien teams die meestrijden voor de eindzege in de Champions League", zegt Nicholas Frutos.

  Anderlecht ging op de eerste speeldag van de Champions League met 3-0 de boot in bij Bayern München, maar Celtic verging het nog slechter. De Schotten kregen in eigen huis een 0-5-pandoering van PSG. Toch zakt Celtic met vertrouwen af naar het Astridpark. Afgelopen weekend won het nog "The Old Firm" bij stadsgenoot Rangers.

  Frutos is dan ook op z'n hoede voor de Schotten. "Celtic speelt geen typisch Schots voetbal. Het is een sterk fysiek team, maar ze kunnen ook technisch goed voetballen. De kapitein Brown en Sinclair zijn sterke spelers. En defensief zit het ook goed ineen."

  "Woensdag zullen we met onze beste elf spelen"

  Frutos kan voor het duel tegen Celtic weer rekenen op Teodorczyk en Kara, maar of ze spelen is volgens de Argentijn nog niet zeker. Obradovic is nog een twijfelgeval. "Over Obradovic nemen we vanavond een beslissing. Op de linksachter zitten we, indien hij niet kan spelen, wel een beetje krap."

  "Het afgelopen weekend heeft Sowah er gespeeld, ook Appiah kan dat. Het zijn niet de meest ideale oplossingen, maar het is mogelijk. Ik maak er mij geen zorgen over."

  "Ik heb de voorbije week veel gewisseld, maar woensdag zullen we met onze beste elf spelen. Wie dat zijn, weet ik nog niet. Al heb ik wel al een elftal in mijn hoofd. We gaan proberen ons eigen spel te spelen, kansen te creëren en de ruimtes te bespelen."

  "Ben nu niet bezig met mijn eigen toekomst"

  Voor zijn eigen toekomst als T1 van Anderlecht zouden de duels tegen Celtic en Standard wel eens cruciaal kunnen zijn, maar Frutos voelt naar eigen zeggen geen extra druk. "Op Anderlecht moet je altijd winnen. Ik weet dat we ook de volgende twee wedstrijden moeten winnen. Maar ik heb een goed gevoel."

  "Er staan ons twee prachtige partijen te wachten. Wedstrijden in de Champions League zijn bovendien altijd speciaal. Ik ben nu niet bezig met mijn eigen toekomst. Ik denk dat ik mij al heb kunnen bewijzen, dat ik getoond heb klaar te zijn voor het trainerschap. Maar ik wil niet vooruitlopen, er staat ons nog veel werk voor de boeg."