• home
 • video
 • pas verschenen

  Euforische Sa Pinto mag toch op de bank zitten tegen Anderlecht

  Ricardo Sa Pinto wist zich met zijn vreugde even geen blijf.

  Ricardo Sa Pinto ging helemaal uit de bol toen Standard in de extra tijd de 2-1 maakte tegen Lokeren. Hij werd naar de tribune gestuurd, maar een extra schorsing krijgt hij niet. Zijn assistent Rui Mota mag tegen Anderlecht dan weer niet op de bank zitten.

  Toen Mpoku in de 91e minuut de 2-1 maakte tegen Lokeren trokken Ricardo Sa Pinto en zijn assistent Rui Mota een sprint naar de cornervlag om daar te gaan vieren met hun spelers.

  Aangezien een coach altijd binnen zijn afgebakende vak moet blijven, ging Sa Pinto hier dus over de schreef. Het bondsparket eiste dan ook een schorsing voor één match, uitgerekend die op Anderlecht.

  "Zelfs de grootsten ter wereld hebben dit ook gedaan, denk maar aan Mourinho en Zidane. Ik vind dit echt niet erg", zegt Peter Vandenbempt in Extra Time.

  "Het zou toch al te gek zijn, mocht Harbaoui (die een onbestrafte overtreding maakte tegen Waasland-Beveren) tegen Standard wél mogen spelen en Sa Pinto op de tribune zou moeten zitten. Daar kan ik met mijn logica niet bij."

  De Geschillencommissie was uiteindelijk mild en houdt het bij een boete van 400 euro. Ook assistent Rui Mota moet dat bedrag neertellen. Hij mag er tegen Anderlecht wel niet bij zijn.

  Ook speler Carlinhos, die rood kreeg in de slotfase, mist de topper in het Vanden Stockstadion. Hij kreeg één match, plus een match voorwaardelijk.

  VIDEO: Het panel van Extra Time over de hyperenthousiaste Sa Pinto

  Video player inladen...