• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus-voorzitter Agnelli 1 jaar geschorst voor handeltje met de Ultras

  Agnelli werd nog maar net verkozen tot voorzitter van de European Club Association.

  Andrea Agnelli, telg van het vermaarde FIAT-geslacht, is door de Italiaanse voetbalbond zwaar gestraft voor de deal die hij met de harde kern van Juventus had gesloten.

  Andrea Agnelli is de 3e Agnelli op een rij die voorzitter is van Juventus, na zijn grootvader Giovanni (de oprichter van FIAT) en zijn vader Umberto.

  Maar het komende jaar zal Andrea geen officiële taken mogen uitvoeren bij Juventus. Hij wordt gestraft omdat hij tickets verkocht heeft aan de Ultras, de harde kern van Juve, die banden heeft met de n'drangheta (maffia). Die zou die tickets voor meer geld doorverkocht hebben.

  Agnelli ontkende alles, maar de voetbalbond hechtte daar weinig geloof aan. De procureur eiste een schorsing van 2,5 jaar, 2 matchen achter gesloten deuren en een boete. Agnelli komt ervan af met 1 jaar en 20.000 euro boete. De club moet wel ook nog 300.000 euro boete betalen. Drie andere bestuurders ontsnappen aan eens straf.