• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik moet eens goed nadenken over hoe de zaken verlopen zijn en nu verlopen"

  Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie na de match.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie na de match.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Na de zeperd in de eigen arena tegen Zulte Waregem mocht Hein Vanhaezebrouck het opnieuw komen uitleggen bij de pers. "We zitten in een moeilijke situatie en je voelt dat er spelers zijn die daar niet mee kunnen omgaan. We hebben een groot probleem", zei de Gent-coach.

  "Dit is een heel grote ontgoocheling"

  "Goeiemiddag of -avond. Het is nog niet donker, maar het voelt wel heel donker aan, moet ik zeggen." Zo opende Hein Vanhaezebrouck zijn analyse op het eerste deel van de persconferentie na de wedstrijd.

  "Deze nederlaag tegen Zulte Waregem is een heel grote ontgoocheling. We zijn met de beste bedoelingen aan de match begonnen en hadden een goed gevoel tegen een ploeg die ruimtes zou vrijgeven. Maar als je na 2 minuten iets dergelijks doet, verander je het hele format van de wedstrijd."

  "Zulte Waregem zat in een zetel en bij ons zag je de twijfel. Er werd niet ingeschoven, er was geen goeie beweging tussen de linies en je voelde de krampachtigheid bij bepaalde spelers."

  "Ik kon er moeilijk 7 vervangen. Ik heb er in de tweede helft meteen 3 ingebracht. Ik weet dat dat misschien dom is als je nog een blessure oploopt, maar het was de enige manier om het publiek achter de ploeg te krijgen. 10 minuten lukte dat, maar we hadden geen presence in de box. En daarna voelde je de twijfel opnieuw de bovenhand nemen, met traag voetbal en veel balverlies."

  "Dit is een grote ontgoocheling voor de supporters. Want als er 1 groep mensen is die geen fouten gemaakt heeft, zijn het de fans. Zij blijven altijd voor de volle 100% achter de spelers en zelfs de coach staan, ook in deze moeilijke tijden."

  "Goeiemiddag of -avond. Het is nog niet donker, maar het voelt wel donker aan":

  "We hebben een groot probleem"

  Toen het eerste deel van de persbabbel afgelopen was, kregen de krantenjournalisten de kans om hun vragen af te vuren op Vanhaezebrouck. "Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat we onze 10 punten achterstand op Zulte Waregem nog zullen goedmaken", zei Vanhaezebrouck.

  "Als je voelt dat er twijfel in de groep zit, dat er geen durf is, dan ben je een beetje machteloos... Dat krijg je er heel moeilijk uit in de wedstrijd zelf. We kunnen nu in de week weer praten, bijsturen en nog eens met andere spelers proberen, maar het is niet eenvoudig."

  "Ik moet eens goed nadenken over hoe de zaken verlopen zijn en hoe ze momenteel verlopen. Ik moet analyseren en evalueren. Daar zal ik tijd voor nodig hebben. Ik denk te weten wat we missen, maar misschien denkt de groep daar anders over. Dat zullen we bekijken en dan zien we wel wat er uit de bus komt."

  "POI wordt een heel, heel zware opdracht. Als we vandaag de pannen van het dak gespeeld hadden, 5-6-7 kansen afgedwongen hadden en het zat tegen, dan had ik nu een heel ander gevoel gehad. Maar je zit in een moeilijke situatie en je voelt dat er spelers zijn die daar niet mee kunnen omgaan. Dan heb je een groot probleem."