• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos op eerste persconferentie als T1: "Ik had dit niet verwacht"

  Frutos zat er heel ontspannen bij op zijn eerste persbabbel.

  0 / 0

  Frutos zat er heel ontspannen bij op zijn eerste persbabbel.

  Anderlecht speelt woensdag in de beker. Eén dag na het ontslag van René Weiler neemt Nicolas Frutos (tijdelijk) de honneurs waar als hoofdtrainer. De Argentijn heeft vanmiddag zijn eerste persconferentie gegeven, in de aanloop naar de cupmatch in Westerlo.

  Het leek alsof de voltallige Belgische sportpers naar Neerpede gereden was om er de eerste woorden van Nicolas Frutos als interim-hoofdtrainer te kunnen aanhoren. De Argentijn stond de pers vol zelfvertrouwen te woord.

  "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik trainer van Anderlecht wilde worden, maar dat dit nu al zou gebeuren, had ik niet verwacht", zei Frutos.

  "Het overkomt me allemaal een beetje. Ik was niet op de hoogte van de beslissing dat René Weiler zou stoppen. Het was een echte verrassing dat hij de club verliet."

  "René heeft in zijn Anderlecht-periode geweldige resultaten behaald, zowel in België als Europa. We hebben als trainers altijd goed met elkaar kunnen samenwerken, ik zit hier dus met een dubbel gevoel."

  "Of ik iets wil veranderen? Dat woord wil ik niet in de mond nemen. Als ik dat wel zou doen, wil dat zeggen dat er slecht gewerkt is de laatste tijd en dat is niet het geval."

  "Maar natuurlijk heeft elke coach zijn eigen stijl en idee. Het is nu vooral mijn taak om de ploeg klaar te stomen voor de bekerwedstrijd tegen Westerlo en de drie matchen daarna, tot aan de interlandbreak."

  "Grote verrassingen hoeft niemand te verwachten. We hebben een supergroep met spelers die gelukkig waren met de coach die ze hadden. In de kleedkamer zit het goed. Al is het natuurlijk ook zo dat spelers die weinig spelen minder gelukkig zijn. Maar dat is overal zo."

  "Wat er gebeurd is in Kortrijk is jammer"

  Frutos geniet als voormalige goalgetter van de club veel vertrouwen bij de paars-witte fans. "Dat doet me plezier. Ik heb een goeie band met de supporters en die wil ik behouden. Maar wat er zaterdag in Kortrijk gebeurd is, is wel jammer. Dat is niet het Anderlecht waar ik van houd. René heeft altijd het beste voorgehad met deze club."

  Frutos komt binnen:

  Wouter De Smet was voor Sporza in Neerpede: