• home
 • video
 • pas verschenen

  Wegen van Anderlecht en René Weiler scheiden

  René Weiler kreeg de motor dit seizoen niet aan de praat.

  Slechts enkele maanden na de titelviering is René Weiler geen coach meer bij Anderlecht. De eigenzinnige Zwitser lag volop onder vuur (van media en fans) door de desastreuze seizoensstart en het slechte spel en wou niet meer voortdoen.

  René Weiler nam iets meer dan een jaar geleden de fakkel over van Besnik Hasi. Hij overleefde in zijn eerste maanden al een paar crisissen, maar kwam uiteindelijk toch boven water na Nieuwjaar. Anderlecht bereikte de kwartfinales van de Europa League en won zelfs nog de titel, de eerste in 3 jaar voor de recordkampioen.

  Maar ondanks die titel slaagde Weiler er niet in om veel krediet op te bouwen. Niet bij het bestuur en zeker niet bij de fans. Toen het slechte voetbal zich dit seizoen voortzette, maar nu ook de resultaten uitbleven, werd de roep om zijn ontslag steeds luider.

  Ook met zijn keuzes op het veld maakte de Zwitser zich niet populair, met als breekpunt de situatie met Sven Kums. De voormalige Gouden Schoen werd door Weiler zelfs even uit de kern gezet en op Bayern moest Kums zowaar in de defensie opdraven.

  Na een nieuwe troosteloze prestatie in Kortrijk, waardoor Anderlecht na 7 matchen amper 9 punten heeft, werd nog maar eens crisisberaad gehouden. Weiler gaf er aan dat hij op deze manier niet meer wou voortdoen. Zijn ontslag was zo een feit.

  "De club dankt René Weiler voor zijn inzet, prestaties en professionalisme", luidt het in een kort persbericht. "De huidige technische staf (Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli) neemt ad interim het sportieve beleid van het eerste elftal over."

  Video player inladen...