• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonker moet weg bij Wolfsburg, Mainz-coach Schmidt (en niet Weiler) is opvolger

  Andries Jonker hield het geen jaar uit bij Wolfsburg.

  Andries Jonker mag na 4 matchen al opstappen bij Wolfsburg. De Nederlander behoedde de club vorig seizoen nog van de degradatie, maar miste nu wel zijn start. René Weiler werd al meteen genoemd als een van de kandidaten om hem te vervangen, maar de functie gaat naar Martin Schmidt.

  Ondanks de aanwezigheid van drie Belgen (Koen Casteels, Landry Dimata en Divock Origi) draait Wolfsburg dit seizoen vierkant. Uit 4 matchen kon het maar 4 punten puren. De nederlaag tegen Stuttgart was het dieptepunt en voor coach Andries Jonker ook het eindpunt.

  "Niet alleen die nederlaag, maar ook het gebrek aan ontwikkeling van de ploeg was voor ons een reden om deze stap te nemen", zegt voorzitter Hotze. "We bedanken Andries en zijn staf voor het feit dat ze Wolfsburg vorig seizoen op de valreep in de Bundesliga hebben gehouden."

  Op de lijstjes om Jonker te vervangen werd steevast René Weiler genoemd als kandidaat nummer 1, maar het is uiteindelijk Martin Schmidt die met de job aan de haal gaat. De 50-jarige Schmidt leverde de voorbije jaren uitstekend werk bij Mainz.