• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien op Facebook-live? "Preud'homme naar Anderlecht zou me erg verbazen"

  Frank De Boer werd vorige week ontslagen bij Crystal Palace.

  Nu zeker is dat René Weiler niet meer langs de lijn zal staan bij Anderlecht, stelt zich de vraag wie zijn opvolger wordt. Dat en andere vragen van sociale media-gebruikers werden deze middag besproken door Peter Vandenbempt en Eddy Demarez in een Facebook-live.

  "Frutos heeft op korte termijn voordeel zo populair te zijn"

  De huidige technische staf, Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli neemt tijdelijk het roer over van Weiler. Zo krijgt het bestuur de tijd om een opvolger te zoeken.

  "Een tussenoplossing", zei Peter Vandenbempt tijdens zijn live-sessie op de Facebook-pagina van Sporza. "Frutos is binnengehaald voor de lange termijn. Iemand waar de club misschien wel een toekomstige trainer in ziet."

  "Op korte termijn is zijn voordeel dat hij ongelooflijk populair is bij de fans. Die zullen daardoor gekalmeerd zijn. Bij Anderlecht hebben ze ook begrepen dat ze opnieuw in een situatie zaten zoals twee jaar geleden. In de bekermatch tegen Oostende (op het veld van Roeselare) werd toen met bier gesmeten naar Defour en werd Proto belaagd. Dat was nefast voor het imago van de club."

  "Zou erg verbaasd zijn als Preud'homme trainer bij Anderlecht wordt

  Wie op lange termijn de nieuwe kapitein van het schip moet worden in Brussel is op dit moment nog enkel voer voor speculatie. Na het vertrek van Hasi duurde de zoektocht al bijzonder lang. Bij fans en op sociale media duiken de namen van Frank de Boer en Michel Preud'homme vaak op.

  "Frank de Boer was topkandidaat om deze zomer trainer te worden bij Club Brugge en daar Michel Preud’homme op te volgen. Club heeft gesprekken met De Boer gehad. Maar daaruit voelden ze dat hij alleen wou komen als hij geen andere opties had."

  "Hij staat natuurlijk meer dan Weiler voor het voetbal dat Anderlecht wil brengen. Maar dat hij voor Anderlecht zou kiezen omdat er niets anders is, dat lijkt me geen goed idee."

  "Michel Preud'homme naar Anderlecht dat zou me heel erg verbazen. Preud'homme is echt vergroeid geraakt met Club Brugge en ik denk vooral dat hij geen zin heeft om in het Belgische voetbal aan de slag te gaan. Zeker niet bij Anderlecht waar hij telkens werd weggehoond."

  Herbekijk de Facebook-live met Peter Vandenbempt en Eddy Demarez