• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "We zijn favoriet en dat moeten we waarmaken"

  Vertonghen: "We zijn favoriet en dat moeten we waarmaken"

  0 / 0
  Morgen kunnen de Rode Duivels de kwalificatie voor het WK in Rusland op zak steken. "We willen gewoon deze match winnen", zegt Jan Vertonghen over de interland tegen Griekenland.

  "Defensief ingestelde tegenstander"

  Peter Vandenbempt bracht Jan Vertonghen slecht nieuws: "De vakantie is voorbij. Morgen zullen jullie meer moeten verdedigen dan tegen Gibraltar", zei onze reporter tegen de Tottenham-verdediger.

  "Deze tegenstander is in principe veel sterker dan Gibraltar", antwoordde Vertonghen. "Ze zullen iets meer doen, ook al om hun hoop levend te houden."

  "Ik denk dat het sowieso een defensief ingestelde tegenstander is die hoopt op een spelhervatting of een spaarzame counter. We zullen het merendeel van het spel hebben."

  "De spanning is nu iets minder groot"

  "We willen gewoon deze match winnen. We geloven niet in mikken op een gelijkspel. Dat is niet ons spel. De resultaten van donderdag waren heel goed voor ons en dat hadden we eigenlijk niet verwacht", gaat Vertonghen verder.

  Enkele jaren geleden plaatsten de Duivels zich in Kroatië voor het WK in Brazilië. De ontlading was toen enorm groot, vandaag lijkt de kwalificatie als het ware vanzelfsprekend.

  "De spanning is nu iets minder groot. We voelen ons ook heel sterk. We zijn favoriet en dat moeten we waarmaken."