• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanheusden debuteert bij beloften: "Heb Papaoutai gezongen als initiatie"

  Zinho Vanheusden verhuisde in 2015 naar Inter Milaan.

  Zinho Vanheusden is een nieuwkomer bij de Belgische beloften van Johan Walem. De 18-jarige verdediger van Inter is de benjamin van de groep. "Ik krijg geen plaagstoten, er is veel respect tussen de spelers."

  Voor Zinho Vanheusden gaat het snel. Na amper 2 caps voor de nationale U19 werd hij nu al opgeroepen voor de nationale beloften. "Ik denk dat dat een natuurlijke evolutie is. Het gaat inderdaad snel, maar dat is volgens mij logisch", zegt Vanheusden. "Ik heb nog niet echt met trainer Johan Walem gepraat, maar op training geeft hij mij natuurlijk wel richtlijnen."

  Vanheusden maakt een volwassen indruk. "Ik ben op mijn 16e alleen gaan wonen toen ik naar Milaan verhuisde, dus ik heb al snel mijn eigen leven leren leiden. Uiteraard heb ik ook veel steun genoten van mijn familie en vrienden. Die maturiteit heb ik ook te danken aan mijn opvoeding."

  Als nieuwkomer bij de beloften moest de speler van Inter een liedje zingen. "Ik heb Papaoutai gezongen van Stromae. Maar meer plaagstoten heb ik vooralsnog niet ondervonden. Er is veel respect tussen de spelers onderling."

  "Ik hoop veel te leren van Spalletti"

  Bij Inter wil Vanheusden, die in de competitie twee keer op de bank zat, beter worden onder Luciano Spalletti. "Ik hoop veel te leren van Spalletti. Hij is een toptrainer, maar ook een vaderfiguur voor de spelersgroep."

  "Natuurlijk hoop ik te mogen spelen in het eerste elftal maar ik weet dat het moeilijk zal worden om me in de ploeg te werken. Hoe dan ook probeer ik hard te werken."