• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Het vertrek van Svilar was de grootste teleurstelling uit mijn carrière"

  Van Holsbeeck was niet opgezet met de transfer van Svilar.

  Met Youri Tielemans en Mile Svilar zag Anderlecht deze zomer 2 goudhaantjes vertrekken. Leander Dendoncker daarentegen bleef paars-wit trouw. "Niet alleen Svilar zelf, maar ook zijn entourage heeft me erg teleurgesteld", geeft Herman Van Holsbeeck aan.

  "De Svilar-soap was een ontzettend jammerlijk verhaal"

  Mile Svilar zocht afgelopen week andere oorden op. De 18-jarige jeugdinternational wilde koste wat kost vertrekken en kreeg zijn zin: Benfica kocht het toptalent weg uit Brussel. "Samen met de transferperikelen rond Charly Musonda was dit 1 van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière", laat Van Holsbeeck weten.

  "Het blijft een jammerlijk verhaal. Bij de A-kern van Anderlecht kon hij zich onder de ideale omstandigheden ontwikkelen. De staf maande Mile aan om even geduld uit te oefenen maar ineens kwam hij niet mer opdagen voor de trainingen."

  "Jongeren worden te veel in de watten gelegd"

  Of Svilar bij Benfica meer speelkansen zal krijgen dan bij Anderlecht valt evenwel te betwijfelen. Komt de youngster in het rijtje van Charly Musonda en Adnan Januzaj?

  "Je krijgt soms de indruk dat jonge spelers te veel in de watten worden gelegd", voegt Van Holsbeeck toe aan zijn betoog. "Ik werd negatief verrast door Mile en zijn entourage. Op een gegeven moment werd er zelfs gedreigd met de wet van '78. Hoe dan ook heb ik meteen de knop omgedraaid en naar een oplossing gezocht. Via een transfer hield Anderlecht uiteindelijk toch nog 2,5 miljoen euro over aan de deal."

  "We gaan snel om de tafel zitten met Leander"

  Een ander Brussels paradepaardje, Leander Dendoncker, gaf ook aan dat hij graag wilde vertrekken. Hij bleef uiteindelijk tóch bij Anderlecht. "We zullen de komende dagen eens om de tafel zitten met Leander. Zo kunnen beide partijen hun meningen ventileren", geeft Van Holsbeeck aan.

  "Leander gaf zelf toe dat de transferperikelen in zijn hoofd doolden. Maar hij is professioneel genoeg om de knop nu weer om te draaien. En hopelijk vindt hij zo zijn beste niveau terug."

  "AS Monaco was het meest concreet"

  Dendoncker ligt nog tot 2021 vast in het Astridpark. "Die overeenkomst zullen we verbeteren. Zo kunnen we als partners samenwerken aan een transfer richting volgend seizoen. Een transfer waar beide partijen beter van worden", weet Van Holsbeeck te vertellen.

  "Of Leander in januari misschien vertrekt? Dat is geen optie. Anderlecht heeft een goede Dendoncker nodig om kampioen te worden. Maar volgende zomer staan we wel open voor een transfer. Het is niet de stijl van Anderlecht om een speler tegen zijn zin te houden of in een bepaalde richting te duwen louter om er profijt uit te halen."

  "AS Monaco was heel concreet, maar de Franse landskampioen had net al Tielemans gekocht. Tenzij middenvelder Fabinho vertrok, zou er dus steeds 1 van onze 2 poulains in de tribune hebben moeten zitten dit seizoen. We waren het er dan ook over eens om nog een jaartje te wachten."