• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Met deze kern beseft Weiler ook wel dat goed voetbal niet kan uitblijven"

  Beric koos voor nummer 36, Josué Sa zal met het nummer 2 spelen.

  Vanmiddag stelde landskampioen Anderlecht zijn 2 kersverse aanwinsten voor. Josué Sa kwam over van Vitoria Guimaraes, terwijl Robert Beric wordt gehuurd van Saint-Etienne. "Met deze 2 jongens erbij is onze groep klaar", aldus een overtuigde Herman Van Holsbeeck.

  Van Holsbeeck: "Deze kern moet goed voetbal kunnen spelen"

  Met Josué Sa en Robert Beric voegde Anderlecht in allerijl nog 2 versterkingen toe aan de spelersgroep. Herman Van Holsbeeck leek zijn transferhuiswerk al vroeg klaar te hebben met de komst van Kums, Onyekuru, Sels en Gerkens eerder deze zomer maar een belabberde competitiestart gooide roet in het eten.

  "Eerlijk gezegd ben ik opgelucht dat deze hectische transferperiode gedaan is. We zijn heel blij met de toevoeging van deze 2 nieuwe jongens. De spelersgroep is nu compleet en kan zich richten op de doelstellingen die Anderlecht zich heeft vooropgesteld", klinkt het bij Van Holsbeeck.

  "De kern voldoet aan de eisen van coach René Weiler en laat goed voetbal spelen zeker toe. We weten dat onze start ondermaats was maar gezien de Belgische competitieformule is er nog geen man overboord. De spelers moeten wel de rug rechten nu."

  Josué Sa: "Anderlecht is een logische stap in mijn carrière"

  Josué Sa kreeg zijn opleiding bij Sporting Lissabon en groeide de afgelopen jaren uit tot sterkhouder bij Vitoria Guimaraes, waar hij ook aanvoerder van de ploeg was. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen bij paars-wit.

  Qua profiel doet de Portugees denken aan Nicolas Pareja, de Argentijnse verdediger die enkele jaren geleden de verdediging bij Anderlecht leidde en verzorgd voetbal in de voeten had. "Ik heb inderdaad graag de bal. Dat is ook de speelstijl in Portugal. Zelfs de verdedigers voelen zich daar erg comfortabel in balbezit", claimt Josué Sa.

  Of Sa meteen zijn plaats zal krijgen in de centrale defensie is twijfelachtig. Het duo Kara-Spajic toonde zich de voorbije weken onaantastbaar. "Ik zal me moeten aanpassen, maar dat is logisch. Hoe dan ook leek Anderlecht een goede volgende stap in mijn carrière."

  Beric: "Ik zal me moeten inpassen in het systeem"

  Robert Beric moet de Anderlechtse doelpuntendroogte een halt toeroepen. 2 knieoperaties belemmerden de afgelopen jaren evenwel zijn doorbraak bij Saint-Etienne. "Die problemen zijn voorbij", geeft Beric mee.

  "Het laatste seizoen heb ik veel kunnen spelen en zo heb ik mijn knieproblemen achter me gelaten. Bij Anderlecht zal ik me eerst en vooral moeten inpassen in het systeem."

  Met Teodorczyk heeft de Sloveen een taaie concurrent in de spits. De Poolse scherpschutter vuurt de laatste tijd evenwel niet meer dan losse flodders af. "Iedereen wil spelen, dat is logisch. Maar de coach zal wel beslissen. Ik ga me alvast voor de volle 100% geven."

  Naar de confrontaties met PSG, Bayern München en Celtic kijkt de Sloveen alvast uit. "Ik heb al wat ervaring in de Europa League, maar nog niet op Champions League-niveau. Ik kijk ernaar uit om te mogen aantreden in de grootste voetbalcompetitie."

  "Ik ben alvast blij dat ik bij een grote club zoals Anderlecht aan de slag kan. Hopelijk kunnen we de titel van vorig jaar verlengen. Ik wil de club graag helpen om die doelstelling waar te maken", besluit Beric.

  Ophefmakende tweet blijkt vals

  Vlak na zijn transfer was er even opschudding over de transfer van Robert Beric. Een Twitteraccount op Beric' naam liet hij weten dat de overstap naar Anderlecht tegen zijn zin was. "Sad day. I was hoping to stay. See you soon Saint-Etienne", stond er te lezen.

  Die geruchten drukte Van Holsbeeck de kop in. "Robert snapte niets van alle heisa. Toen hij die uitspraak zag, kwam hij uit de lucht gevallen. Hij vertrouwde me toe dat hij zelfs helemaal geen Twitteraccount heeft. Die woorden kwamen dan ook niet van hem", wuift Van Holsbeeck de claims weg. Een vals account zorgde dus voor een storm in een glas water.

  Blije gezichten bij Anderlecht: