• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA neemt boekhouding van PSG onder de loep

  PSG verwezenlijkte met Neymar en Mbappé twee opmerkelijke transfers.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft een onderzoek geopend naar de financiële handel en wandel van Paris Saint-Germain. De UEFA wil weten of de recente transferactiviteiten van PSG niet in strijd waren met de regels van de Financial Fair Play.

  Met de monstertransfers van Neymar en Kylian Mbappé eiste PSG niet alleen de aandacht van de voetballiefhebbers op. Ook bij de UEFA is er een belletje gaan rinkelen, vooral de constructie bij de transfer van Mbappé doet de wenkbrauwen fronsen.

  PSG huurt de 18-jarige Mbappé van Monaco, maar heeft een aankoopverplichting volgend seizoen ter waarde van 180 miljoen euro. Dat voedde de speculatie dat PSG de financiële regels probeerde te omzeilen.

  "Met het onderzoek willen we nagaan of PSG wel in orde is met de regels om break-even te draaien", zegt de UEFA. Volgens het Financial Fair Play-principe mag een club immers niet meer uitgeven dan ze verdient.

   

  UEFA strafte PSG al een keer in 2014

  PSG kwam al met een reactie. "PSG is verrast door deze gang van zaken. Hoewel de club daar niet toe verplicht is, hebben we de UEFA op de hoogte gehouden van onze activiteiten op de transfermarkt", reageerde PSG in een persbericht.

  "De club heeft er alle vertrouwen in dat ze kan aantonen dat de regels van de Financial Fair Play niet geschonden zijn. PSG heeft altijd volledig transparant gehandeld."

  Als een club de Financial Fair Play-regels overtreedt, kan die club uitgesloten worden uit de competities van de UEFA, waaronder de prestigieuze Champions League. In 2014 kreeg PSG al eens een sanctie van de UEFA. Toen kreeg het een boete van 20 miljoen euro.