• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Voorstander om zomermercato in te korten"

  Club Brugge-CEO Vincent Mannaert.

  De transferperiode is (op enkele uitzonderingen na) achter de rug. Hoe analyseert Vincent Mannaert de deals van de voorbije weken en maanden? "Wij zijn een markt die meer verkoopt dan inkoopt", zegt de CEO van Club Brugge.

  "Het viel gisteren vrij goed mee bij ons"

  Heeft Club Brugge gisteren nog een drukke dag gehad? "Neen, het viel vrij goed mee", vertelde CEO Vincent Mannaert in "De Ochtend" op Radio 1. "Er was enkel nog de uitleenbeurt van Acolatse naar STVV."

  Hoe analyseert Mannaert zijn huiswerk? "Onze balans is positief en dat is al jaren het geval. Dat is eigen aan het Belgische voetbal: we zijn een markt die meer verkoopt dan inkoopt. We leiden spelers op en de grotere competities komen hen dan bij ons weghalen."

  Niet alle deals waren even geslaagd. Zo is Jérémy Perbet na enkele weken al weer weg bij Club. "Hij is een uitzondering geweest. Diaby en Wesley waren geblesseerd en waren uiteindelijk sneller fit dan verwacht. Jérémy zou minder spelen en gaf zelf aan dat hij wou vertrekken."

  "Wij proberen meer en beter te plannen"

  De transferperiode leek de voorbije dagen en uren weer op een duiventil. "Hoe dichter de deadline komt, hoe meer activiteit er is", analyseert Mannaert. "Wij proberen dat wat meer en beter te plannen."

  Er wordt geopperd om de deadline te vervroegen naar 31 juli. Gaat Mannaert akkoord met die denkpiste? "Ik ben er zelf voorstander van", zegt de Club-CEO.

  "Dat valt ongeveer samen met het begin van de competitie en dat vind ik goed. Je hebt het gevoel dat de competitie, 4 weken na de start, nu pas echt kan beginnen met een definitieve kern. Al volgt er in januari al opnieuw een transferperiode. Maar ik ben voorstander om deze periode in te korten."