• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Geeuwen achteraan? Bij 9-1 zou het drama geweest zijn"

  0 / 0
  De Rode Duivels blikten gisteren Gibraltar in met 9-0. Vincent Kompany beleefde een bijzonder rustige avond in de Belgische achterhoede, Thomas Meunier werd verkozen tot man van de match. "Dit is me nog nooit overkomen als prof", zegt Meunier over zijn hattrick.

  Kompany: "Spitsen waren goed op de hoogte over record"

  "Je moet het toch maar doen", vertelde Vincent Kompany na de galawedstrijd aan Sporza. "Of ik achteraan niet stond te geeuwen? Ik stond meestal te roepen. Het was belangrijk om de concentratie erin te houden. Bij 9-1 zou het voor mij drama geweest zijn. Dat hield mij en de andere verdedigers gemotiveerd."

  9-0 was net niet voldoende voor een recordzege. "We wilden die 10e treffer en hebben het geprobeerd. Als die kopbal van Jan (Vertonghen, red) binnen gaat... Het is altijd de fout van Jan", lachte Kompany.

  "Ik wist niet dat 10 goals een record was, maar de spitsen waren heel goed op de hoogte. Vooral na de 8-0 staken ze voortdurend twee vingers in de lucht. Ik ging mee in dat verhaal, maar het was net niet genoeg."

  Zondag kan België zich in Griekenland kwalificeren. "Dat zou geweldig zijn, want dan heb je daarna nog twee matchen zonder druk. We moeten nog eens alles geven in Griekenland en daarna kunnen we hopelijk uitkijken naar Rusland."

  Meunier: "Dit gebeurt bij nationale ploeg: trots"

  Uitblinkers genoeg bij de Rode Duivels, maar Thomas Meunier werd door de Belgische fans verkozen tot "Duivel van de match". "Dit is buitengewoon", reageert Meunier, die een hattrick scoorde.

  "Dat is me nog nooit overkomen als profspeler. En het gebeurt bij de nationale ploeg, waardoor ik nog trotser ben. Vergeet ook mijn 3 assists niet. Ik ben heel tevreden en gelukkig na deze match."

  "Dat we net geen record pakten? Dat is geen doel. Zelfs al hadden we met 1-0 gewonnen, de drie punten zijn belangrijk. We moeten onthouden dat we van de 1e tot de 90e minuut goed waren."