• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "PSG moet minstens halve finales Champions League halen"

  Thomas Meunier heeft er met Neymar een topper bij in Parijs.

  0 / 0
  Paris Saint-Germain heeft zich dit seizoen stevig versterkt. "Sensationeel", vindt Rode Duivel Thomas Meunier, die niet vreest voor speelminuten bij de Franse topclub. "Als ik goed presteer in de "kleinere" wedstrijden zal ik ook mijn kansen krijgen in de Champions League", denkt hij.

  "Ik kom zeker nog aan de bak"

  Thomas Meunier heeft een enkelblessure achter de rug. "Ik sta bijna weer waar ik moet staan. 100 procent ben ik niet, maar het gaat wel de goede kant uit. Over enkele weken moet ik weer top zijn", vertelt hij voor onze microfoon.

  Ondertussen is Dani Alves PSG komen versterken. "Een formidabele speler", getuigt de Belgische rechtsback. "Het wordt een seizoen met stevige concurrentie, maar ik maak me daar geen zorgen over."

  "Als we op alle vlakken voor de prijzen spelen, zullen we dit seizoen 70 wedstrijden spelen. Dan kom ik zeker aan de bak."

  "Uiteraard wil ik graag de grote matchen spelen. Als ik goed presteer in de "kleinere" wedstrijden zal ik ook mijn kansen krijgen in de Champions League of in de eindfase van de Franse beker."

  "Het klikt met Neymar"

  Stelde Meunier zich geen vragen bij de komst van Dani Alves? "De club kreeg de kans en heeft die ook gegrepen. Alves wilde niet meer voor Juventus voetballen. En PSG beschikt natuurlijk ook over de middelen", grijnst Meunier.

  Alves is natuurlijk ook een goede vriend van Neymar. "We beschikken allebei over kwaliteiten", verdedigt Meunier zichzelf.

  "Het klikt ook met Neymar. Dat hebben we vrijdag nog laten zien op het veld." Meunier leidde samen met de Braziliaan een doelpunt in.

  "Halve finales in de Champions League"

  Hoe is Neymar? "Vriendelijk en charmant", antwoordt Thomas Meunier, "een echte Zuid-Amerikaan. Hij houdt van muziek en lol maken."

  Naast Neymar is ook nog eens Mbappé op weg naar PSG. "Spectaculair", vindt Meunier zelf ook. "Eerst en vooral willen we bevestigen in de Franse competitie. De tweede plaats vorig seizoen was een grote ontgoocheling."

  "Daarnaast heb je de Champions League. Dat wordt andere koek. Daar speel je tegen Bayern München, Juventus, Real en Barcelona. Met de kwaliteitsinjectie kunnen we het nog verder schoppen. We moeten minstens de halve finales spelen."

  "FIFA moet limieten opleggen"

  De transferbedragen in het voetbal hebben deze zomer nieuwe recordhoogtes bereikt. "Voetbal is business", beseft Thomas Meunier.

  "Ik zie geen probleem Alles is netjes afgehandeld binnen de huidige regels. Het is aan de FIFA om limieten op te leggen. Anders kan het de spuigaten uitlopen", weet Meunier ook.