• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveense spits Beric is op weg van Saint-Etienne naar Anderlecht

  "Een droevige dag", laat Robert Beric weten op Twitter.

  Anderlecht en Saint-Etienne staan dicht bij een akkoord over de huur van de Sloveense aanvaller Robert Beric. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. De Sloveen was bij Rapid Wenen een doelpuntenmachine, maar is in Frankrijk, mede door een blessure, wat stilgevallen.

  1 seizoen gehuurd, zonder aankoopoptie

  Als alles goed gaat, versterkt Anderlecht zich binnenkort met Robert Beric. De Sloveense aanvaller zou voor 1 seizoen gehuurd worden van Saint-Etienne, zonder aankoopoptie.

  Met 3 doelpunten in 5 wedstrijden is de Anderlecht-aanval aan een weinig succesvolle competitiestart bezig. Topschutter van vorig seizoen, Lukasz Teodorczyk, geeft voorlopig niet thuis en ook de stand-ins van de Pool kunnen niet overtuigen.

  Anderlecht liet zijn oog nu dus vallen op Robert Beric. De Sloveense spits van Saint-Etienne brak de voorbije seizoenen al potten in Slovenië en Oostenrijk vooraleer hij bij de club uit de Loirestreek belandde.

  Bij Saint-Etienne kon hij nooit helemaal ontbolsteren, mede door een serieuze knieblessure in de winter van 2015. Met 14 doelpunten in 45 matchen pikte hij evenwel geregeld een doelpuntje mee.

  Beric op (vals?) Twitter-account: "Een droevige dag"

  Op Twitter reageert Beric niet meteen enthousiast op zijn transfer. De aanvaller heeft weinig zin om Saint-Etienne te verlaten. "Een droevige dag", tweet hij. "Ik was graag gebleven. Tot snel, Saint-Etienne." Mogelijk is het account wel niet het echte account.