• home
 • video
 • pas verschenen

  Geraerts: "Met Mazzu weet je direct waar het op staat. Niet evident in het profvoetbal"

  De bevlogen Mazzu brengt zijn passie over op zijn spelers.

  Met een 15 op 15 is Charleroi goed op weg om zich weer bij de top 6 te scharen. Architect van het succes is al enkele jaren de begeesterende Felice Mazzu. Ex-Charleroi-speler Karel Geraerts laat zijn licht schijnen over de coach. "Als Felice vertrekt, krijgt hij vast een standbeeld", zegt Geraerts.

  15 op 15, met winstpartijen tegen Genk, Anderlecht en Zulte Waregem. Charleroi lijkt zich ook dit jaar weer te willen verzekeren van play-off 1. Orkestmeester Felice Mazzu brengt zijn grinta over op zijn spelers, die zich week na week overstijgen. "Aan Mazzu koesterde ik vanaf dag 1 goede herinneringen", reageert Karel Geraerts - 2 jaar speler onder de Charleroi-coach.

  "Felice is altijd heel open en correct, zowel qua trainer als qua mens. Met hem ben ik nooit voor een verrassing komen te staan en dat is in het profvoetbal niet altijd evident."

  "Een soort vaderfiguur"

  "Zowel de mens als de trainer in Mazzu is een plezier om mee te werken. Hij kan lachen maar weet zich ook heel streng op te stellen. Een soort vaderfiguur", gaat Geraerts verder.

  "Zijn manier van werken dwingt respect af en hij brengt zijn passie en onverzettelijkheid over op zijn kern. Tegen Charleroi heeft iedereen het moeilijk. Iedereen geeft zich steeds 110% en dat is een karakteristiek die Mazzu er bij Charleroi heeft ingepeperd."

  Ondanks het komen en gaan van zijn spelersmateriaal weet Mazzu jaar na jaar te roeien met de riemen die hij krijgt. "Er is een duidelijke hiërarchie. Soms vallen er harde woorden, maar zo weet iedereen waar het op staat. Hij houdt iedereen binnen de 4 lijnen en dat is een mooie prestatie. Dat Charleroi het de laatste tijd zo goed doet, is natuurlijk geen toeval", voegt Geraerts eraan toe.

  "Hij luistert naar iedereen"

  Op Charleroi lijkt er de laatste jaren steeds meer een degelijke structuur te staan. "Hij luistert naar zijn collega's en spelers. Iedereen heeft inspraak maar uiteindelijk neemt hij wel zelf de beslissing. Ook de verstandhouding met voorzitter Mehdi Bayat is uitstekend. Er zijn duidelijke afspraken."

  Dat Mazzu geen blad voor de mond neemt staat evenwel buiten kijf. "Als hij ergens niet mee akkoord is, zal hij zich zeker niet inhouden om intern zijn beklag te doen. Hij moet bijvoorbeeld vaak sterkhouders laten gaan, maar hij weet dat Charleroi dat geld goed kan gebruiken voor andere zaken."

  "Daarnaast houdt hij zich niet alleen met zijn kern bezig. Hij zet zich ook in voor de jeugdwerking van Charleroi, of heeft ook een zegje over het stadion. Als Felice vertrekt, krijgt hij vast een standbeeld in Charleroi", aldus Geraerts.